RV
Volledig scherm
© RV

Nooit kozen meer jongeren voor studierichting in gezondheidszorg

OnderwijsMeer en meer jongeren kiezen voor een zorg- en welzijnsopleiding. In de gezondheidsopleidingen bedraagt de globale stijging 2,7 procent tot 20.234 studenten. Specifiek voor verpleegkunde, wat ook het grootste knelpuntberoep is, is er een globale stijging met 2,4 procent met in het totaal 15.297 studenten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

6 reacties

 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Als je het enkel moet hebben van ideologie.. dan zijn ze al ver gekomen, wacht maar tot die groep begint met huis tuintje kindjes...dan zie je ze terug vallen als vliegen omdat ze hun lening niet kunnen betalen...
 • Sandra Colpaert

  2 maanden geleden
  Eerst zien hoeveel er van afstuderen. En blijven werken in de zorg.
 • leen hanssens

  2 maanden geleden
  Wanneer ze afgestudeerd zijn, zullen er teveel zijn.
 • Walter Bar

  2 maanden geleden
  Op zich niet slecht, maar velen denken nu dat het hoger loon zomaar komt. Verder zit je ook met een probleem dat zorg ook mensen van het onderwijs wegtrekt. Dit is ook een logische evolutie aangezien beide jobs enorm te vergelijken zijn qua profiel, werkdruk en verloning.
 • Katleen Gerrits

  2 maanden geleden
  Net zoals in de bouw... Eerst een tijdje werken in de zorg ook in de weekends en als ze ouder worden gaan ze ineens een andere weg in omdat ze beseffen dat ze worden uitgebuit. Combineer dat met overmoedige leidinggevenden die alles denken te weten (bij gebrek aan beter promoties) en hopla. Ze gaan op een ander minder werken en evenveel of meer verdienen.
 1. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Bij supermarktgroep Makro verkeren de vakbonden nog altijd in het ongewisse over een eventuele verkoop van de Belgische Makro- en Metro-filialen door het Duitse moederbedrijf. De krant ‘De Tijd’ schreef woensdag dat de distributiegroep werk maakt van de verkoop van haar Belgische tak, maar volgens de bonden ontkent de directie dat. Tegelijk kregen ze wel signalen dat het nieuws zou kloppen.