REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nooit eerder in ons land: man moet voor assisen verschijnen na uiten van bedreigingen op Facebook

Een man die op Facebook bedreigingen had geuit tegen vrouwen op straat, moet voor assisen verschijnen. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Luik verwees de inwoner van Flémalle donderdag naar assisen wegens persmisdrijf, bedreigingen en aanzetten tot haat. Een primeur in België, zo bericht L’Avenir.

14 reacties

 • phil smedts

  3 weken geleden
  Een wetswijziging lijkt me hier noodzakelijk, een asisenproces lijkt me een wat zware tool om zulke posts te beteugelen, waardoor vele dingen onbestraft zullen blijven. Correctionele rechtbank lijkt me meer aangewezen.
 • Frank Wagemans

  3 weken geleden
  ongelofelijk hoe onze vlaamse vrienden bedreigingen tegen vrouwen alsnog proberen goed te praten. Zijn dat dan de vlaemsche waarden?
 • Eugene Gysels

  3 weken geleden
  Principieel niks op tegen maar het probleem is dat Facebook geen erkende pers is en FB dus haar statuut moet veranderen. In de VS hebben ze dat al geprobeerd maar dat is niet gelukt. Indien die man dat op straat had geroepen of zelfs op straatstenen had geschreven zou dat nooit een persmisdrijf kunnen zijn. Dus indien schuldig moet er ook een zaak als verantwoordelijk uitgever tegen FB moeten gestart.
 • Ludovic De Beuckeleer

  3 weken geleden
  mag je dan nog alleen zeggen en schrijven wat de regering ons zegt , want het zijn tenslotte zij die de wetten maken in dit land?
 • Ronald De Meulder

  3 weken geleden
  Alle dagen worden er mensen bedreigd voor overvallen ed . Moeten die dan ook niet naar assisen verwezen worden ?
 1. Aanzienlijke daling zelfmoordcijfers in Vlaanderen tussen 2000 en 2018

  Aanzienlij­ke daling zelfmoord­cij­fers in Vlaanderen tussen 2000 en 2018

  Het aantal zelfmoorden in Vlaanderen is tussen 2000 en 2018 aanzienlijk gedaald. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V), nadat het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) recent de evaluatie van het tweede ‘Vlaams actieplan Suïcidepreventie’ (VAS) heeft afgerond. Dat plan liep van 2012 tot 2020. De resultaten van de evaluatie vormen een belangrijke basis voor het nieuwe actieplan, dat eind dit jaar voorgesteld zal worden.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein