Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Noodweer in België kostte dit jaar al ruim 190 miljoen euro: meer dan in heel 2017

Het noodweer dat België in het eerste halfjaar van 2018 getroffen heeft, kost de verzekeringsondernemingen meer dan 190 miljoen euro, verdeeld over zowat 85.000 schadegevallen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. In zes maanden tijd bedraagt deze schade al meer dan de schadelast door storm en overstroming in het hele jaar 2017.

5 reacties

 • Ronny Biesen

  3 jaar geleden
  Hopla, dit is de eerste stap. Laten horen dat er meer schade is. Daarop volgt de tweede fase waarop de verzekeringen zeggen hun prijzen te verhogen.
 • Johan Vancaneghem

  3 jaar geleden
  Een ongeval, een streep in een bumper, hop nieuwe bumper... ze worden ook misbruikt hoor die verzekeringen. Ze zijn verplicht van winst te maken en elk zit te trekken. Vroeger had je veel vals aangiftes, ze hebben daar komaf mee gemaakt eind jaren '90, maar nu winnen garagisten, dakleggers hopen geld door vanalles af te troggelen van hier en daar. En de verzekeringen ? Die rekenen dan weer door. Hoe je het ook draait, een systeem geeft ruimte voor corruptie, al wordt dat altijd laat gezien.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  En? Daar dienen verzekeringen voor, daar betalen we voor terwijl ze spartelen met de hulp van de politiek om eronder uit te geraken om schade te vergoeden.Verzekeren=diefstal punt.
 • Dan Midden

  3 jaar geleden
  ik heb mijn huis zelf gebouwd en het heeft al veel noodweer doorstaan zonder schade terwijl de buren links en rechts wel veel schade hadden. Wanneer wordt de premie geschat op het risico op schade ipv alles in 1 pot te steken waardoor de waardeloze huizen steeds geld trekken waarvoor de anderen moeten opdraaien. Ik heb bewust duurdere materialen gebruikt en moet nu opdraaien voor de goedkopere rommel gebruikt door architecten en aannemers, alsook vaak slecht onderhoud!
 • Ferdinand Nuyts

  3 jaar geleden
  NOODWEER in België dit jaar, zomerweer zeker.