AP
Volledig scherm
© AP

Noodweer eist al minstens 20 doden: dit weten we over de slachtoffers

Al minstens 20 mensen zijn omgekomen bij het extreme noodweer in Wallonië. Dat werd bevestigd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Media berichten over 23 dodelijke slachtoffers. Negen slachtoffers zijn geïdentificeerd. In Philippeville stierf een vijftiger toen hij zijn buren wilde helpen nadat een afvoerpijp geblokkeerd was geraakt. In Eupen sprong een 22-jarige jongeman met een zwemband in het kolkende water en overleefde het niet.

 1. Federale regering maakt plan om plastic voor eenmalig gebruik uit te faseren

  Federale regering maakt plan om plastic voor eenmalig gebruik uit te faseren

  De federale regering heeft vrijdag een flinke stap gezet richting de uitfasering van plastic voor eenmalig gebruik. Er komt een verbod op lichte plastic draagtassen, op een aantal uitzonderingen na. Ook plastic bestek, borden, rietjes en roerstaafjes worden in de ban geslagen. Dat staat in een koninklijk besluit van minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) waarvoor de ministerraad het licht op groen heeft gezet.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.