Kerncentrale in Tihange.
Volledig scherm
Kerncentrale in Tihange. © REUTERS

Noodvoeding kerncentrale Tihange 1 lag maandenlang onopgemerkt uit

Een stroomcircuit dat dient als back-up om de kerncentrale Tihange 1 indien nodig veilig tot stilstand te brengen, heeft vier maanden lang onopgemerkt zonder stroom gezeten. Er is nog een tweede back-upcircuit, maar dat lag drie weken uit voor onderhoud. De twee circuits mogen eigenlijk niet gelijktijdig zonder stroom zitten. 

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Zo kijkt Nederland naar ons dreigend stroomtekort: “Plotseling is België een soort rampgebied geworden, waar alles uit de kast moet worden gehaald”
  PREMIUM
  de Volkskrant

  Zo kijkt Nederland naar ons dreigend stroomte­kort: “Plotseling is België een soort rampgebied geworden, waar alles uit de kast moet worden gehaald”

  Zes van de zeven Belgische kerncentrales zijn buiten dienst: ongekende stroomschaarste die leidt tot ongekende noodmaatregelen. Stroomboten, snelwegen zonder verlichting, minder wasjes draaien en éénpansgerechten serveren. Gelukkig is er sinds enkele weken een mooie nieuwe app, die veel ongemak kan voorkomen. Daarop kunnen de Belgen zien of ze de komende zeven dagen stroom hebben. Een soort Buienradar voor stroomstoringen dus.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?