Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Noodnummers 112 en 1722 onder vuur in parlement: “Er zijn geen fouten gemaakt bij het noodweer in februari”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bracht cijfers naar buiten van de Belgische noodcentrales. Dat deed ze nadat parlementslid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) de werking van deze centrales in vraag stelde na de lange wachttijden bij het noodweer in februari. Ook het aantal call-takers bij de lijnen 101 en 112 zou te weinig zijn volgens Depoortere.

8 reacties

 • Marnik De Smaele

  2 maanden geleden
  Als ge niets doet,kun je geen fouten maken
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  DE vlaamse regering maakt geen fouten, dat staat als een paal boven water/
 • Dirk Willems

  2 maanden geleden
  Wat kan die Verlinden het toch goed uitleggen. Maar de werkelijkheid is helemaal anders beste minister. Er zijn idd. Te weinig calltakers en deze mensen krijgen die extra nummers onder dezelfde bezetting per ploeg op hun goed gevulde takenlijst erbij. U beseft toch dat u de nationale veiligheid hiermee in gevaar brengt om niet MEER calltakers in te zetten. Maar u zal er zich wel weer uitpraten als het eens grondig misloopt. Zo kennen we u al.
 • Denise Adriaenssens

  2 maanden geleden
  Mannekes wakker worden. Het nummer 1722 is GEEN aparte hulplijn. Alles komt binnen bij de dienst 100 op een op een “ouderwets fysiek aanwezig toestel”. Dus GEEN callcenter dat geopend wordt en bemand wordt met extra mensen.
 • Rik Bogaert

  2 maanden geleden
  Nog nooit is men er in Belgie in geslaagd om eens iets perfect te doen. Men kijkt teveel naar zijn eigen portemonnaie!