Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

Noodmaatregel om plaats vrij te maken: "Asielzoekers die werken, moeten uit het opvangnetwerk vertrekken”

Om meer plaatsen voor kwetsbare groepen als minderjarigen, vrouwen en gezinnen te kunnen vrijmaken in het verzadigde opvangnetwerk, wil staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dat asielzoekers met een langdurig arbeidscontract het netwerk verlaten. Ze heeft Fedasil, het federaal agentschap dat instaat voor de opvang van asielzoekers, de opdracht gegeven die noodmaatregel uit te voeren, bevestigt haar kabinet vandaag.

12 reacties

 • Lieve Vandamme

  4 maanden geleden
  Las ik niet dat de meeste asielzoekers naar ier komen omdat ze hier "geld krijgen" ? En van wie komt dat geld? Juist ! Van de hardwerkende mensen die in deze tijden zélf moeten rekenen om de eindjes aan elkaar te knopen!!
 • Jean Donny

  4 maanden geleden
  Dakloze Belgen kan men ook in hotels onderbrengen, Stuur dakloze asielzoekers naar de EU daar is plaats genoeg en misschien gaan ze dan eindelijk hun verantwoordelijkheid nemen.
 • jimmy nuyts

  4 maanden geleden
  terecht: als die asielzoekers toch al werk hebben, dan hebben ze een inkomen waarmee ze iets kunnen gaan huren... dan hoeven ze niet meer op kosten van de overheid te lezen in opvangcentra. En dan zullen er ondertss ook een pak minder valsspelen met valse arbeidsovereenkomsten die ze gebruiken in de hoop asiel te krijgen "want zie, ik heb werk", omdat diezelfde arbeidsovereenkomst hen net uit het asiel zet.
 • swa wuyts

  4 maanden geleden
  Voor hen wordt er geld en onderdak gezocht. Onze daklozen krijgen ieder jaar met Kerstmis een nieuwe kartonnen doos en de minder gegoeden een nieuwe trui.
 • Jean Donny

  4 maanden geleden
  Vang ze op in de EU gebouwen het zijn zij die hun werk niet doen ! Het Europees asielbeleid is die naam onwaardig die mensen mogen niet zomaar aan onze deur komen staan is de verantwoordelijkheid van de Unie om ze aan de grens op te vangen en terug te sturen.
 1. Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoopprijs wil verkopen
  PREMIUM
  140

  Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoop­prijs wil verkopen

  België kan geen zware Leopard-tanks naar Oekraïne sturen, omdat ze enkele jaren geleden werden opgekocht door Freddy Versluys (65). In zijn hangar staan honderden gevechtsvoertuigen die op een nieuw leger wachten, want onder andere het Britse leger behoort tot zijn klanten. Wij gingen een kijkje nemen in zijn ‘etalage’. “Als wij zo’n tank volledig opknappen en doorverkopen, dan kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot 1 miljoen euro."
 2. Voetbal tijdens de Bezetting: hoe een (geel-)zwart “Vlaamsch Elftal” de plaats innam van de Rode Duivels.
  PREMIUM

  Voetbal tijdens de Bezetting: hoe een (geel-)zwart “Vlaamsch Elftal” de plaats innam van de Rode Duivels.

  Nooit was voetbal populairder dan tijdens de bezetting (1940-1944). Hoewel de oorlog de competitie en interlandvoetbal in de war stuurde, zaten de stadions bomvol.De Rode Duivels stonden verplicht op non-actief, maar een (geel-)zwart ‘Vlaamsch Elftal’ speelde in hun plaats tegen Duitse ploegen. Dat zou de Vlaamse internationals na de oorlog zuur opbreken, schrijft Kurt Deswert in zijn nieuw boek.