Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Noodkreet van vader: “Vang mijn dochter alstublieft op of ze pleegt zelfmoord”

De vader van een 15-jarig meisje is radeloos. Door de wachtlijsten is er nergens plaats voor zijn suïcidale dochter. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag. Ook De Standaard bericht over de zaak.

33 reacties

 • Alida Versluys

  3 jaar geleden
  Niet alleen in be maar ook in nl gebeurt dit ........... vaak komt hulp te laat voor deze mensen in het moeilijkste van hun leven En dan zelfmoord willen plegen en dan nergens geen hulp kunnen krijgen om beter te kunnen worden zeer triest dit hoe deze vaak hulpzoekenden aan hun lot worden over gelaten moet niet kunnen dat ze een jaar misschien langer moet wachten Voor dat ze geholpen kunnen hoop dat deze mensen wie het ook ooit mee maakt In het leven gauwer geholpen kunnen worden
 • jovany david

  3 jaar geleden
  Tijd voor echt verandering, tijd om voor onszelf te zorgen, tijd dat de Vlaming op straat komt en duidelijk maakt dat onze centen naar onze mensen moeten gaan.. Als we ooit overschot hebben zoals Nederland, dan kan je gulle gever spelen, nu niet! Tijd voor VB.. Is dit een antwoord op alles, neen, maar Vlamingen zullen wel voorrang krijgen met Vlaams belastinggeld.. En daar gaat het om!!
 • Elke Verbeeck

  3 jaar geleden
  Zo herkenbaar. Hoog tijd dat we onze krachten bundelen, onze stem als ouder en van ons kind laten horen!
 • Kelly Van Nuffelen

  3 jaar geleden
  Ook wij zitten in de zelfde situatie en wachtende voor een opname, we krijgen idd overal te horen dat het niet meer voor dit jaar zal zijn. Ook wij hebben al genoeg aangegeven de situatie niet meer aan te kunnen met ons kind en bang zijn voor wat als het nu echt te veel word voor haar of voor ons... Het is en blijft u kind, en wij zien haar super graag, maar hoeveel kan je als ouder nog dragen. Ze is nog maar 10 jaar maar heeft het ontzettend zwaar
 • Francine Vanderstraeten

  3 jaar geleden
  Mijn opmerking zal geen oplossing zijn, maar ik stel mij toch de vraag wat is er mis met de jeugd om zo suïcidaal te zijn? Zou het ook niet een beetje onze maatschappij zijn?
 1. Zoon Wendy en Gerrit stapte uit het leven na verborgen depressie en autisme: "Hij staat lachend op elke foto. Nooit hebben we gezien dat Bram zo diep zat"

  Zoon Wendy en Gerrit stapte uit het leven na verborgen depressie en autisme: "Hij staat lachend op elke foto. Nooit hebben we gezien dat Bram zo diep zat"

  Hemel en aarde hebben ze bewogen sinds ze twee jaar geleden vernamen dat hun lieve jongste zoon Bram depressief én autistisch was. Mama en papa trokken aan alle alarmbellen tegelijk, deden samen met hulpverleners wat ze konden. Maar eigenlijk waren de signalen dan al te laat herkend. Vier maanden geleden stapte die lieve jongste op amper 17-jarige leeftijd uit het leven. "We hebben nooit aan Bram gezien dat hij zo diep zat", getuigen zijn ouders speciaal voor Rode Neuzen Dag, een actie die ze diep in hun hart hebben gesloten.