Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Noodgreep moet Oosterweelwerf snel weer op gang trekken

Bouwheer Lantis heeft een tijdelijke noodoplossing klaar om de grondwerken op de Antwerpse Oosterweelwerf weer vlot te trekken, nadat de Raad van State die heeft stilgelegd. Dat schrijft De Tijd vandaag. De Raad hekelde dat Lantis een technisch verslag opstelde voor één grote werfzone op de Antwerpse Linkeroever, terwijl het om drie aparte projectzones gaat: Linker­oever-Zwijndrecht, de nieuwe Scheldetunnel en de veiligheidsberm bij het bedrijf 3M. 

 1. Mobiliteitsexpert over stilleggen werken Oosterweel: “Tegen dat de werken eindelijk afgerond zijn, zal dit project wellicht totaal overbodig geworden zijn”
  PREMIUM
  OOSTERWEEL

  Mobili­teits­ex­pert over stilleggen werken Oosterweel: “Tegen dat de werken eindelijk afgerond zijn, zal dit project wellicht totaal overbodig geworden zijn”

  Mobiliteitsexpert Dirk Lauwers van Universiteit Antwerpen ziet het stilleggen van de werken van Oosterweel als een opportuniteit om heel het project te herbekijken. “We zitten nog minstens tien jaar met de huidige Ring-infrastructuur opgescheept. Alle betrokken partijen moeten zich de vraag stellen of de modal shift de huidige Oosterweelplannen niet onnodig zal maken in die tijd.”
 2. Slachtoffers gewelddaden moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden

  Slachtof­fers geweldda­den moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden

  Nederlandstalige slachtoffers van opzettelijke gewelddaden moeten sneller financiële hulp kunnen krijgen van het Slachtofferfonds. De ministerraad heeft daarom vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) goedgekeurd. Vandaag moeten die slachtoffers gemiddeld 28 maanden wachten alvorens hun dossier behandeld is. Een versnelde schriftelijke procedure moet soelaas brengen.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.