Vernielde elektriciteitscabines in de Luikse gemeente Trooz.
Volledig scherm
Vernielde elektriciteitscabines in de Luikse gemeente Trooz. © Photo News

Nog zowat 2.900 gezinnen in Luik zonder stroom door noodweer

In de Luikse gemeenten die zo'n twee weken geleden getroffen werden door de overstromingen, heeft meer dan 90 procent weer stroom. Dat maakte distributienetbeheerder Resa zondag bekend. Het bedrijf verwacht dat binnen enkele dagen de stroom overal hersteld kan zijn. Voor het gasnetwerk gaat het herstel een pak trager.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Op wandel in een zwaar getroffen Walibi dat nog maanden dicht blijft: “Alle motoren van alle attracties moeten weer gekeurd”
  PREMIUM

  Op wandel in een zwaar getroffen Walibi dat nog maanden dicht blijft: “Alle motoren van alle attracties moeten weer gekeurd”

  Eerst was er de pandemie, dan de watersnood. Het gevolg: alwéér geen joelende kinderstemmetjes aan de Boulevard de l’Europe in Waver. In Walibi moeten ze nog weken smurrie wegspuiten, kassa’s kuisen en motoren herstellen voor het park weer open kan, ergens half oktober. Onze reporter ging de schade opmeten, en zag dat er ondanks de ellende ook nog gelachen kan worden. “Het is hier niet met kraantjeswater overstroomd, hè. Eén van de techniekers liep naar buiten met een emmer vol vissen.” Het relaas van een race tegen de tijd, voor het seizoen helemaal om is.