Marc Van Ranst
Volledig scherm
Marc Van Ranst © VTM NIEUWS

Nog vragen over de terugkeer naar school? Stel ze hier aan minister Ben Weyts en viroloog Marc Van Ranst

Maandag keren veel kinderen opnieuw terug naar school na een verlengde herfstvakantie. Heb jij daar nog vragen over? Stel ze hier aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en viroloog Marc Van Ranst. Ze geven morgenavond om 19 uur antwoord in de VTM NIEUWS-studio.

8 reacties

 • Francis Cox

  11 maanden geleden
  Wanneer gaat die minister van onderwijs eens gaat inzien dat de scholen SUPERVERSPREIDERS zijn.Nu begint het meer en meer uit te komen , maar men moet niet geleerd zijn om dit te weten.Er zijn verschillende voorbeelden zoals een snot bel in de klas heel de klas snot bel , luiezn in de klas iedereen luizen en ga zo maar door dus CORONA in de klas heel de klas corona , kinderen zijn mensen en de mensen zijn vatbaar voor covid 19 Dus als de cijfers echt onderaf moeten gaan , scholen dicht tot 2021
 • Michel Oyen

  11 maanden geleden
  Enkele dagen voor de heropstart van de school lopen er berichten binnen van dokters en onderzoekers dat kinderen wel een belangrijke bijdrage hebben in de besmettingsgraad. Dit wisten we toch reeds veel langer. Is dit nu weer het zoveelste experiment. Kan men nu niet eens beslissen tot een serieuze lockdown. Kijk naar Oostenrijk.
 • Thomas Anderson

  11 maanden geleden
  Chaos kan weer beginnen kermis vieren zit er dus totaal niet in!
 • Alain Rijken

  11 maanden geleden
  De herfstvakantie werd verlengd voor welbekende redenen, ook al bleef iedereen beweren dat kinderen niet vatbaar zijn (hetgeen nu hoe langer hoe meer het tegendeel blijkt te zijn). Is het ego van de minister van onderwijs belangrijker dan de volksgezondheid? Hou kinderen nog tem de feestdagen thuis als je het virus eindelijk onder controle wil krijgen. De minister gaat chaos scoren tegen kerst ipv slimmere kinderen en erkenning vd collega ministers! Forceer de zaak nu en herlees dit met kerst.
 • bart VAN CAEKENBERGHE

  11 maanden geleden
  Hoelang gaat het nu duren vooraleer er extra bussen komen als blijkt dat die extra bussen toch niet voldoende blijken te zijn? Alleen vaststellen? Of ervoor zorgen dat de bevoegden onmiddellijk ageren. Sinds september was dit probleem duidelijk, het kwam niet aan het oppervlak, onverantwoord om je steeds te beperken tot de communicatie "de scholen zijn veilig", met in het achterhoofd "openbaar vervoer" is mijn bevoegdheid niet, echt beschamend!
 1. Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit
  23

  Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit

  De coronacrisis blijft een zware impact hebben op de leerprestaties in het (basis)onderwijs en de sterkste leerlingen zijn afgelopen jaar het hardst achteruitgegaan. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de KU Leuven. Die analyseerde de resultaten van de meest recente toetsen die leerlingen in het vierde en het zesde leerjaar binnen Katholiek Onderwijs Vlaanderen aflegden, de zogeheten interdiocesane of IDP-proeven.