Stéphane Moreau, voormalig afgevaardigd bestuurder van Nethys en ex-PS-kopstuk.
Volledig scherm
Stéphane Moreau, voormalig afgevaardigd bestuurder van Nethys en ex-PS-kopstuk. © Photo News

Nog twee kopstukken van Luikse intercommunale Nethys in de cel

Na François Fornieri en Pierre Meyers heeft de onderzoeksrechter in het kader van de Nethys-affaire ook voormalig afgevaardigd bestuurder Stéphane Moreau en voormalig financieel directeur Pol Heyse van hun vrijheid beroofd, zo meldt Le Soir zaterdagavond. Bénédicte Bayer is vrijgelaten onder voorwaarden.

15 reacties

 • Geert Roeyaert

  1 maand geleden
  Eerlijkheid is in dit land soms ver te zoeken en dan is men verwonderd dat de mens geen maar dan ook geen geloof meer heeft in de politiek.
 • Dirk Van braekel

  1 maand geleden
  Gelukkig dat er nog journalisten zijn. Burger en klant werd bedrogen. Bestuurders konden stelen en mandatarissen en revisoren bleven doof en blind. Gerecht zal rustig werken en te laat straffen uitdelen.
 • Frank Van Driessche

  1 maand geleden
  Wie verschiet hier nu van? België hangt aan elkaar van dergelijke zaken waar de politiekers hun zakken vullen op kosten van de bevolking!
 • thierry bollaert

  1 maand geleden
  De ps. Is er toch weeral bij. Tot in 2024, en hopelijk gaan de ogen dan massaal open van de vlaming
 • Coen Geurts

  1 maand geleden
  Alle bedrijven waar onze politici mee besturen zitten vol met zulke affaires. Dat is de enige reden waarom ze erbij zijn. Want de meeste "zetelen" in 20 tot 30 bedrijven. Niemand kan voor zoveel bedrijven tegelijk iets betekenen. Dus waarom zijn ze daar: voor het grote geld! En het zal er niet op beteren want er komen er steeds meer die op zoek zijn naar zulk jobke.
 1. Wordt avondklok herbekeken? N-VA dient wetsvoorstel in om avondklok te beëindigen

  Wordt avondklok herbekeken? N-VA dient wetsvoor­stel in om avondklok te beëindigen

  Het debat over de avondklok laait opnieuw op. N-VA dient een wetsvoorstel in om de avondklok te beëindigen. Eerder gingen al meer stemmen op om de avondklok grondig te herbekijken. Voor Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van meerderheidspartij MR, moet de avondklok zo snel als mogelijk afgeschaft worden in België. Hij wil het verbod om tussen middernacht en 5 uur op straat te komen, in april weer opbergen, en ten laatste op het moment dat de horeca opengaat op 1 mei. Dat zei hij in De Zevende Dag. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert pleit er in VTM Nieuws dan weer voor om de proportionaliteit en efficiëntie van de avondklok grondig te bestuderen, op basis van wetenschappelijke gegevens. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal dat gebeuren op elk volgend Overlegcomité.
 2. Jean-Marie Dedecker blijft strijden voor paasvakantie mét horeca aan zee: “In Middelkerke zullen we terrassen opstellen. Dan mogen politici komen kijken dat het veilig kan”
  Middelkerke
  99

  Jean-Ma­rie Dedecker blijft strijden voor paasvakan­tie mét horeca aan zee: “In Middelker­ke zullen we terrassen opstellen. Dan mogen politici komen kijken dat het veilig kan”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. Hij herhaalde daarmee zijn oproep van vrijdag.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!