Pixabay
Volledig scherm
© Pixabay

Nog te weinig zonnepanelen op Vlaamse daken

Op de Vlaamse daken liggen nog te weinig zonnepanelen. Dat blijkt uit een analyse van het Vlaams Energieagentschap (VEA) naar het zonnepotentieel op de ruim 2,5 miljoen daken in Vlaanderen. Minister van Energie Bart Tommelein roept iedereen op om een tandje bij te steken.

88 reacties

 • Koen Van Crombruggen

  3 jaar geleden
  We mochten toch geen PV cellen leggen want de netbeheerders weten geen weg met al die elektriciteit naar eigen zeggen, daarom hebben ze het procumententarief laten invoeren vie bevriende politici en hun stromannen. Ons ken ons, en natuurlijk zijn zij rijkelijk betaald via die verdoken gemeentebelastingen. Wel ik ga de netbeheerders een dient bewijzen door mijn panelen te verwijderen. Tommelein, ik kan natuurlijk niet voor iedereen goed doen.
 • Koen Van Crombruggen

  3 jaar geleden
  Beste mensen, niet doen. Wij betalen ons arm aan het illegale procumententarief ingevoerd door contractbreuk. Dat kost om 7 keer meer in onze nulenergiewoning dan we voor gas zouden moeten betalen in een passiefhuis. Dat zegt genoeg zeker. En de bedrijven met hun grote installaties betalen niets. maffia.
 • Jos Temmerman

  3 jaar geleden
  Tuurlijk leg er nog wat bij,de gewone man die geen heeft zal ze wel betalen op zijn factuur.
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Het was toch weer zo mooi afgeschilderd...het plaatje om zelf (stroom)voorzienig te zijn, tot je er zelf hebt. En dat is veel minder dan gratis stroom. Ik noem dat gewoon bedrieglijke praktijken. 2 keren betalen voor niets.
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  @Jef Lois ,je ook laten vangen hè jongen ,ik betaal nog geen 550€ op een jaar en heb geen panelen ,gewoon een kwestie uit je doppen kijken bij de aanbieders en de goedkoopste leverancier eruit te halen.
 1. Ruim 500 banen op de tocht bij Logistics Nijvel: Kuehne+Nagel wil uitwijken naar Kampenhout en Kontich, lijfwacht van directie gewond naar ziekenhuis
  UPDATE
  10

  Ruim 500 banen op de tocht bij Logistics Nijvel: Kuehne+Nagel wil uitwijken naar Kampenhout en Kontich, lijfwacht van directie gewond naar ziekenhuis

  De logistieke groep Kuehne+Nagel heeft aangekondigd de intentie te hebben de vestiging in Nijvel (Waals-Brabant) in het najaar van 2022 te sluiten. Dat zou het collectief ontslag van 549 werknemers betekenen. De groep wil de activiteiten in Kampenhout en Kontich verderzetten. De vakbonden in Nijvel reageren furieus: “We zijn in oorlog met Kuehne+Nagel.”
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatiekaap, maar we worden voorbijgestoken in Europa

  Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatie­kaap, maar we worden voorbijge­sto­ken in Europa

  De vaccinatiecampagne in Vlaanderen heeft een nieuwe kaap gerond. Meer dan 80 procent van alle inwoners heeft nu al minstens één spuitje gekregen. En het ziet ernaar uit dat we deze week met de volledige vaccinatiegraad - het aantal volledig gevaccineerde personen ten opzichte van het aantal personen dat in aanmerking komt voor volledige vaccinatie - over de 90 procent zullen gaan. Mooie cijfers, maar in vergelijking met de rest van Europa zakken we wel een beetje weg.