Pixabay
Volledig scherm
© Pixabay

Nog te weinig zonnepanelen op Vlaamse daken

Op de Vlaamse daken liggen nog te weinig zonnepanelen. Dat blijkt uit een analyse van het Vlaams Energieagentschap (VEA) naar het zonnepotentieel op de ruim 2,5 miljoen daken in Vlaanderen. Minister van Energie Bart Tommelein roept iedereen op om een tandje bij te steken.

88 reacties

 • Koen Van Crombruggen

  3 jaar geleden
  We mochten toch geen PV cellen leggen want de netbeheerders weten geen weg met al die elektriciteit naar eigen zeggen, daarom hebben ze het procumententarief laten invoeren vie bevriende politici en hun stromannen. Ons ken ons, en natuurlijk zijn zij rijkelijk betaald via die verdoken gemeentebelastingen. Wel ik ga de netbeheerders een dient bewijzen door mijn panelen te verwijderen. Tommelein, ik kan natuurlijk niet voor iedereen goed doen.
 • Koen Van Crombruggen

  3 jaar geleden
  Beste mensen, niet doen. Wij betalen ons arm aan het illegale procumententarief ingevoerd door contractbreuk. Dat kost om 7 keer meer in onze nulenergiewoning dan we voor gas zouden moeten betalen in een passiefhuis. Dat zegt genoeg zeker. En de bedrijven met hun grote installaties betalen niets. maffia.
 • Jos Temmerman

  3 jaar geleden
  Tuurlijk leg er nog wat bij,de gewone man die geen heeft zal ze wel betalen op zijn factuur.
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Het was toch weer zo mooi afgeschilderd...het plaatje om zelf (stroom)voorzienig te zijn, tot je er zelf hebt. En dat is veel minder dan gratis stroom. Ik noem dat gewoon bedrieglijke praktijken. 2 keren betalen voor niets.
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  @Jef Lois ,je ook laten vangen hè jongen ,ik betaal nog geen 550€ op een jaar en heb geen panelen ,gewoon een kwestie uit je doppen kijken bij de aanbieders en de goedkoopste leverancier eruit te halen.