Nog steeds Lidl-winkels gesloten, vakbonden en directie zitten samen rond hoge werkdruk

Ook vandaag blijven nog winkels van Lidl gesloten, zij het enkel in Wallonië. Het personeel staakt sinds woensdag vanwege de te hoge werkdruk. Vanochtend is er voor het eerst overleg tussen vakbonden en directie. Het personeel wil onder meer een meting van de werkdruk, extra personeel op drukke momenten en betere arbeidsvoorwaarden.

40 reacties

 • Verhoeven Sylvain

  1 maand geleden
  De ziekte van de 21ste eeuw..Meer,meer..
 • Fons Casteels

  1 maand geleden
  Ik kom wel eens in een Aldi, en ik kom wel eens in een Lidl. De werklust van het Aldi-personeel is dubbel zo hoog als dat van Lidl. Kan toeval zijn uiteraard, dat ze bij Lidl traag werken als ik er ben, en bij Aldi net andersom.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Bij LIDL blijven de mensen nog vriendelijk en behulpzaam ondanks het feit dat ze opgejaagd worden. Het gebeurd dat ze nog een volle kar moeten aflaten om 11 uur terwijl er rekken leegstaan. Het is een race die de klok en die mensen die waarschijnlijk ook niet al te best betaald zijn kunnen ook niet toveren. Een beetje meer respect voor hun personeel mag wel.
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Met een vast contract kan je niet weg. Dan moét je wel staken als de situatie te slecht is. Dan is de werkgever de dupe, maar ook de onschuldige klant! Veel beter dan stakingen, zijn contracten van bepaalde duur, met een einddatum en verlengbaar. Dan kan je als werknemer wél weg, als het werk begint deprimerend te worden. En wees gerust, als iedereen content is, zowel WG als WN, dan zal het contract wel verlengd worden. Zowel de WG als de WN moet content zijn, anders klopt het niet.
 • Henri Demeer

  1 maand geleden
  in onze Lidl zie je ze lopen, gewoon gaan is blijkbaar niet meer toegestaan .Wie wil daar nog voor werken voor een armoeloontje .
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. LIVE. Jambon wil verbod op indoor recreatie-activiteiten - Vandenbroucke: "Heel duidelijk dat activiteiten die binnen doorgaan moeilijk te beveiligen zijn”
  Play
  17

  LIVE. Jambon wil verbod op indoor recreatie-activitei­ten - Vandenbrou­c­ke: "Heel duidelijk dat activitei­ten die binnen doorgaan moeilijk te beveiligen zijn”

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al twee keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Intussen blijft ook de situatie in de Belgische ziekenhuizen zorgelijk. Gisteren werd beslist dat alle ziekenhuizen de uitstelbare zorg met twee weken moeten uitstellen. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.