Vluchtelingen wachten op hun beurt aan het Klein Kasteeltje.
Volledig scherm
Vluchtelingen wachten op hun beurt aan het Klein Kasteeltje. © Baert Marc

Nog nooit raakten zo veel vluchtelingen erkenning kwijt: strengere wet en vakantie in “onveilig thuisland” belangrijkste redenen

217 vluchtelingen zijn vorig jaar hun erkenning verloren in ons land en dat waren er nog nooit zo veel. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat vooral om criminelen “die een gevaar vormen voor de samenleving” en mensen die met vakantie gingen naar een “onveilig thuisland”. 

117 reacties

 • Valentijn Jacobs

  2 jaar geleden
  Sommigen laten uitschijnen dat we er met onze klak naar slaan, en we zijn wel thuis in die materie, eenmaal ze hun verblijfsvergunning hebben, keren ze terug zelfs om te trouwen, leggen hier bij ons de officiële papieren van hun huwelijk waarbij we niets anders meer kunnen dan ook de hele familie naar hier te halen, alles is er verbrand of verwoest maar valse papieren van verwantschap gaan daar nooit verloren, we laten ons al jaren rollen mijnheer de Meyer, ik kan er van meespreken.
 • Jef Verbrugge

  2 jaar geleden
  Ok, maar het gaat vnl om criminelen, dus eigenlijk zegt dit artikel dat er nog nooit zoveel buitenlandse criminelen in ons land zijn geweest (zelfs een gevaar vormen voor de samenleving)
 • Dirk De Meyer

  2 jaar geleden
  En al diegenen die hieronder hebben gereageerd, hebben allemaal een enorme expertise opgebouwd in die materie... Ze kennen de wetgeving langs alle kanten en weten dus waarover ze praten.... NOT... Beste mensen : vooraleer je reageert... informeer ne keer deftig... En neen ik ben gene SOS...
 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Ik ben er vrijwel zeker van dat geen enkele instantie nog weet hoe de vork aan de steel zit.Er zijn massa's illegalen in dit land die reeds jaren het land moesten verlaten.Het stopt gewoon niet meer en het goed betaalde Europa en zijn landen slapen rustig verder.Binnenkort zal loontje om zijn boontje komen en dan zijn wij de belgen opnieuw de pineut.
 • Marco Latent

  2 jaar geleden
  Kortom, eer al die redenen gecontroleerd zijn én eventuele juridische procedures afgehandeld, is de hele familie hier al, gaan alle kinderen hier naar school en spreken ze goed Nederlands of zijn er hier kinderen geboren en dus Belg en....mogen ze ALLEMAAL blijven.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren