Sp.a-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau. © BELGA

Nog niet zeker dat sp.a straks Vooruit wordt

Er dreigt alsnog een juridische strijd los te barsten rond de naamsverandering van sp.a in Vooruit. Een tiental lokale partijen met die naam eist dat de sp.a onmiddellijk haar plannen stopzet. Dat schrijft De Morgen vandaag. De naamsverandering staat voor eind maart gepland.

  1. Conner Rousseau (sp.a) in nieuwjaarstoespraak: “Eens kwetsbare groepen gevaccineerd zijn, moet leven voor iedereen weer open”

    Conner Rousseau (sp.a) in nieuwjaars­toe­spraak: “Eens kwetsbare groepen gevacci­neerd zijn, moet leven voor iedereen weer open”

    Sp.a-voorzitter Conner Rousseau heeft in zijn nieuwjaarstoespraak een datum geplakt op de naamsverandering van de partij: op 21 maart wordt de sp.a officieel VOORUIT. Daarnaast herhaalde hij zijn oproep om een ‘zomerfonds’ in het leven te roepen, dat de eventsector financieel moet ondersteunen. “Het is tijd om perspectief eindelijk om te zetten in concrete acties.”
  2. Sp.a heet voortaan Vooruit, en dat is verwarrend in Tienen: “Conner Rousseau had mij misschien beter eerst even gebeld...”

    Sp.a heet voortaan Vooruit, en dat is verwarrend in Tienen: “Conner Rousseau had mij misschien beter eerst even gebeld...”

    De sp.a wordt binnenkort Vooruit en dat wordt in Tienen ietwat ongemakkelijk. Daar heet een oppositiepartij immers al ‘Tienen Vooruit!’. Woensdag kwam de lokale Sp.a dan met het idee om hun partij om te vormen tot Vooruit Tienen, maar die naam zou nog enigszins kunnen veranderen om verwarring tegen te gaan. Raadslid Els Moyens van Tienen Vooruit! denkt alvast niet aan een naamsverandering.