Jutta Verkest (15) is een van de 753 Vlaamse leerlingen die middelbaar onderwijs combineren met topsport.
Volledig scherm
PREMIUM
Jutta Verkest (15) is een van de 753 Vlaamse leerlingen die middelbaar onderwijs combineren met topsport. © Photo News

Nog meer Nina’s, Jutta’s en andere toppers op komst: aantal leerlingen met topsportstatuut blijft stijgen

Er zijn nog meer Nina’s, Jutta’s en andere kampioenen op komst. De aanvoer van leerlingen in het lager en middelbaar onderwijs die én studeren én aan topsport doen, hapert niet. Afgelopen schooljaar waren 753 jongeren in Vlaamse scholen met topsport bezig. Vijf jaar geleden waren er dat 668. Voetbal blijft nummer één. Maar welke sporttakken lokken nog leerlingen naar een topsportstatuut? Wie zijn de twee topsporters in de richting sneeuwsport? En hoeveel topsportleerlingen vallen onderweg af?

4 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  4 maanden geleden
  Woorden wekken voorbeelden strekken, het zoveelste bewijs dat het waar is. Met dank aan alle voorbeelden.. en hun omgeving voor deze positieve input bij velen.
 • Paul Van elsacker

  4 maanden geleden
  Ik denk dat je als ouder financieel sterk moet staan anders val je buiten de boot vrees ik.
 • Ronny Cockuyt

  4 maanden geleden
  Hoeveel zullen het volhouden ,dat zijn zo allemaal van die kinderwensen die na de spelen zal smelten als sneeuw in de zon, de meesten weten niet echt waar ze aan beginnen, ze zien dat goud en dat blinkt natuurlijk in de ogen, maar hopelijk komen er enkele Ninas uit. Ze willen allemaal Nina zijn.
 • monique liesenborghs

  4 maanden geleden
  Dat beloofd veel goeds voor de toekomst. Even dit nog : Supermooi turnpakje.
 1. Ook binnenspeeltuinen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in
  Play

  Ook binnen­speel­tui­nen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaat­re­ge­len gaan vandaag in

  Het koninklijk besluit (KB) met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 3 december - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden vandaag, zaterdag 4 december, om 11 uur in werking. Voor evenementen is evenwel een overgangsweekend voorzien. Die kunnen dit weekend nog georganiseerd worden tot een maximum van 4.000 bezoekers. In het KB staat dat ook de binnenspeeltuinen dicht moeten. We zetten alle maatregelen op een rij.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.