Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: “Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt situatie wel acuut”

DroogteDe adviesgroep Droogte heeft geen bijkomende maatregelen voorgesteld in de strijd tegen de droogte. “De situatie is wel degelijk ernstig, maar we blijven in code oranje”, aldus Katrien Smet, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Dat beaamde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vanavond in ‘Terzake’. “De situatie is ernstig, maar niet precair. Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt de situatie wel acuut.”

153 reacties

 • Michel Jozef

  4 maanden geleden
  Uiteraard gaan ze de kiezers van N-VA en Open VLD dat niet verbieden. De gewone werkman kan dat niet betalen, voor zover hij al een gazon heeft. Maar de dikke bakken en BBQ gazons van de "Captains of Industry" moeten blinken om te kunnen pronken. En dan krijg je ook nog kritiek op de waterverspilling voor hun nog rijkere belastingvrije voetbalvelden en golfterreinen.
 • rik casteleyn

  4 maanden geleden
  De boeren moeten EERST geholpen worden . Geef de boeren het water dat ze nodig hebben zodat wij " goedkope groenten" hebben en geen pattatten uit Oekraine .
 • cor vermonden

  4 maanden geleden
  Grote (buitenlandse) bedrijven verbruiken hier nu tot veertig procent meer water om redenen die hier niet op te sommen zijn.
 • Pat Debal

  4 maanden geleden
  Demir durft zelf geen beslissingen meer nemen voor nog een postje in 2024
 • Paul Boutsen

  4 maanden geleden
  Misschien eerst een de watermaatschappijen hun lekken laten dichten vooraleer weer de bevolking met de vinger te wijzen?