Nog geen verbod op besproeien gazon en auto wassen: “Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt situatie wel acuut”

DroogteDe adviesgroep Droogte heeft geen bijkomende maatregelen voorgesteld in de strijd tegen de droogte. “De situatie is wel degelijk ernstig, maar we blijven in code oranje”, aldus Katrien Smet, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Dat beaamde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vanavond in ‘Terzake’. “De situatie is ernstig, maar niet precair. Als er tegen eind oktober geen druppel regen is gevallen, wordt de situatie wel acuut.”

153 reacties

 • Michel Jozef

  2 maanden geleden
  Uiteraard gaan ze de kiezers van N-VA en Open VLD dat niet verbieden. De gewone werkman kan dat niet betalen, voor zover hij al een gazon heeft. Maar de dikke bakken en BBQ gazons van de "Captains of Industry" moeten blinken om te kunnen pronken. En dan krijg je ook nog kritiek op de waterverspilling voor hun nog rijkere belastingvrije voetbalvelden en golfterreinen.
 • rik casteleyn

  2 maanden geleden
  De boeren moeten EERST geholpen worden . Geef de boeren het water dat ze nodig hebben zodat wij " goedkope groenten" hebben en geen pattatten uit Oekraine .
 • cor vermonden

  2 maanden geleden
  Grote (buitenlandse) bedrijven verbruiken hier nu tot veertig procent meer water om redenen die hier niet op te sommen zijn.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Demir durft zelf geen beslissingen meer nemen voor nog een postje in 2024
 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Misschien eerst een de watermaatschappijen hun lekken laten dichten vooraleer weer de bevolking met de vinger te wijzen?
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Minister Dalle wil nadenken over ‘Dag van de Jongeren’, maar stelt aan JEZ! één voorwaarde
  5

  Minister Dalle wil nadenken over ‘Dag van de Jongeren’, maar stelt aan JEZ! één voorwaarde

  De acht jongeren achter JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, gingen deze middag op bezoek bij Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Dat deden ze nadat ze hem een open brief hadden geschreven waarin ze vroegen om een eigen feestdag. Of die Dag van de Jongeren er ook echt komt, moet nog blijken. Als JEZ! aan één voorwaarde voldoet, wil de minister het op de politieke agenda zetten. Daarnaast kwam Dalle ook nog even terug op het uitblijven van de indexering van de werkingsmiddelen van de jeugdsector, wat tot onvrede leidt.
 3. INTERVIEW. Hydroloog Patrick Willems over de aanhoudende droogte: “Misschien moeten fabrieken in september productie afschakelen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Hydroloog Patrick Willems over de aanhouden­de droogte: “Misschien moeten fabrieken in september productie afschake­len”

  Waarom voelen we in ons land de droogte zo hard toeslaan? Waar is al ons grondwater gebleven? Wat staat ons nog te wachten als overvloedige regen uitblijft? Maar ook: welke maatregelen zijn nodig om extreme droogte in de toekomst te voorkomen? Hydroloog Patrick Willems (52) legt uit dat niet alleen maar de warme zomer het probleem is: “Regenwater moet niet in de riool, maar in de bodem. Dat zijn we vergeten.”