BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nog geen standpunt van Vlaamse regering over energiepact

PolitiekDe Vlaamse regering heeft nog geen officieel standpunt ingenomen over het interfederale energiepact. Er ligt een "visienota" van de vier energieministers op tafel, maar de Vlaamse regering moet zich nog over die tekst buigen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) woensdag in het Vlaams Parlement gezegd bij aanvang van het actualiteitsdebat over het energiepact. De oppositie is niet te spreken over het uitblijven van een duidelijk standpunt van de Vlaamse regering.

35 reacties

 • Kathleen Anthierens

  3 jaar geleden
  Iedereen hier terug tegen NVA, iedereen die de kerncentrales weg wilt OK maar als er geen alternatief is ben ik niet bereid tot het betalen van zeer dure ingevoerde energie. Wie zijn schuld zal het dan zijn als de factuur met 50% omhoog gaat!!
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Tommelein heeft gewoon de lijdensweg verlengd onder druk van de linkse chantage, in het vooruitzicht van volgend jaar. De Freya-factuur zal niet verdampen. Miskleunen van vroeger worden terug wat verder in de toekomst uitgesmeerd. Ik had gehoopt op een kordater instelling van Open vLD.
 • chris van de velde

  3 jaar geleden
  Dit is FEDERALE materie. De Vlaamse praatbarak heft nogmaals veel tijd verspild aan dit thema! Zet allemaal de casetterecorder op en speel de tape opnieuw en opnieuw en opnieuw...
 • jos duriau

  3 jaar geleden
  4 energieminsters en 4 regeringen moeten dat gaan beslissen met voor de verandering de nva die weer gaat dwarsliggen. Met andere woorden ze zijn weer enkele maanden zoet om ruzie te maken .
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  jes jespers,hoe kan je de stroombevoorrading garanderen als de kerncentrales nu al regelmatig stil liggen (nee,ik heb het niet over onderhoud)?Wat geeft dat tegen 2025?Ze hadden reeds moeten beginnen met de bouw van nieuwe thorium kerncentrales.Zowel de vorige als de huidige regeringen.Opnieuw nul de botten met hun kracht van verandering.
 1. Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicitatie niet onopgemerkt blijft
  Solliciteren

  Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicita­tie niet onopge­merkt blijft

  Heb je het bedrijf van je dromen gevonden, maar zijn er geen vacatures? Misschien versier je wel een job door je spontaan aan te melden. Je zal meteen opvallen, want als je de enige sollicitant bent zal je cv niet op een grote stapel belanden! Al kan hij wel naar de prullenmand worden verwezen, als je het niet goed aanpakt… Jobat.be ging op zoek naar verzamelde tips om je kans op een positieve reactie te vergroten.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?