Getty
Volledig scherm
© Getty

Nog geen akkoord over hogere minimumlonen: verlies tot 90 euro voor 68.000 werknemers

Er komt voorlopig geen verhoging van de minimumlonen. De sociale partners, verenigd in de Groep van Tien, hebben deze ochtend geen akkoord bereikt. Het verlies voor de werknemers met een minimumloon loopt intussen op tot 90 euro.

30 reacties

 • patrick wuyts

  3 jaar geleden
  Ik stel voor dat we die paljassen in Brussel op leefloon zetten, zolang ze geen regering hebben.t zal rap keren dat niet willen. Iedereen water bij de wijn en regeren, of opkrassen dat heel politiek spel. En besturen met referendum, dan zullen die drukkingsgroepen wel anders piepen als jan met de pet bepaald.
 • Theo Schuermans

  3 jaar geleden
  Als er iets bijkomt, dan is het altijd voor de laagste lonen of pensioenen, maar de middenmoot krijgt nooit iets, sorry hé, maar voor ons wordt het leven ook altijd maar duurder.
 • j hendrickx

  3 jaar geleden
  Neem maar tijd tot aan de volgende verkiezingen tot hopelijk dit land snel barst
 • Pierre Vaneylen

  3 jaar geleden
  Hoe kunt ge van een verlies spreken als de lonen niet wijzigen? Ik verlies jullie argumentatie volgend duizenden euro's per maand.
 • Marie Vanakker

  3 jaar geleden
  Wanneer gaan de mensen eens goed begrijpen dat NVA er niet is voor werknemers maar voor zelfstandigen/bedrijven en rijken . De werknemer is goed voor 1 ding en dat is gratis geld verwerven via duizend en één belasting ten bate van rijke bazen in de vorm van subsidies . Een echt roofbeleid dat de druk op de werkende mens naar ongekende hoogtes heft .
 1. ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotingstekort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotings­te­kort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”

  “300 euro extra voor de lagere lonen. Dat was het idee van Groen, de partij die hekelt dat partijen willen scoren maar het intussen zelf probeert te doen. Hoe ze die 300 euro extra wil betalen? De fiscale hervorming. Die bestaat nog niet. En die fiscale hervorming moet ook het begrotingstekort oplossen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De fiscale hervorming is een valse witte vlag waar politici mee zwaaien om kritiek te doen verstommen.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”