Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Nog ergens een oude rekening openstaan? Ruim half miljard euro aan "slapend geld" wacht op eigenaar in België

Er ligt in België exact 568.156.672,50 euro “te slapen” bij de fiscus. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Het gaat om tegoeden die de rechtmatige eigenaars nog kunnen opeisen en anders na 30 jaar onherroepelijk in de staatskas belanden.

5 reacties

 • Lieve Van Tallo

  3 maanden geleden
  Voor zoiets hebben ze wel een administratieve rompslomp. Juist om het niet af te geven! Maar voor de belastingen weten ze perfect waar aankloppen. Waarom wordt dit niet aangevochten, waarom laten wij dit politieke spel toe!! Erfenissen moeten naar de rechtmatige eigenaar!! En dat is aan de staat om die mensen op te roepen ze weten perfect van wie ze zijn!
 • Gustaaf Tielemans

  4 maanden geleden
  Wacht reeds drie jaar op een erfenis van 500€ ,nog steeds niets ontvangen, zullen wachten tot we zelf overleden zijn.
 • Ferdinand Nuyts

  4 maanden geleden
  Elke dag wordt een slapende rekening 30 jaar en verdwijnt in de staatskas, schande puur diefstal. Notarissen en Fiscus spelen onder een hoedje.
 • Peter Bertels

  4 maanden geleden
  Als je dan nog een oud spaarboekje hebt laat de bank niets weten als het een klein saldo is. Dus enkel goed voor grote bedragen.
 • Ilse van Caeyzeele

  4 maanden geleden
  Zou automatisch moeten zijn. Nu verdient vadertje staat weeral, nemen ze ons nog niet genoeg af?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldtentoonstelling

  Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldten­toon­stel­ling

  Vlaams minister-president Jan Jambon heeft zondag, bij de start van de Vlaamse week op de Expo in Dubai, een bezoek gebracht aan het Belgische paviljoen. Het gebouw is een bijzonder staaltje van architectuur, dat door het weekblad Time Out wordt geprezen als "één van de coolste gebouwen" van de Expo. Op de gevel staan de drie regio's Vlaanderen, Wallonië en Brussel vermeld, die bevoegd zijn voor buitenlandse handel, maar de bezoekende toeristen blijken toch vooral geïnteresseerd in de typisch "Belgische" producten als chocolade, wafels en frieten.