Epidemioloog Pierre Vandamme kwam eind juni, samen met andere collega-experten, in het Antwerpse vaccinatiecentrum Spoor Oost zelf jongeren inenten.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Vandamme kwam eind juni, samen met andere collega-experten, in het Antwerpse vaccinatiecentrum Spoor Oost zelf jongeren inenten. © BELGA

Nog 44.000 uitnodigingen te versturen naar 12- tot 15-jarigen in Vlaanderen

Ongeveer 44.000 twaalf- tot vijftienjarige Vlamingen wachten nog op een uitnodiging van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om zich te laten vaccineren. Al meer dan 40.000 jongeren in die leeftijdscategorie hebben intussen al minstens één prik gekregen, zo blijkt uit de gegevens van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

5 reacties

 • gustaaf carpels

  1 jaar geleden
  Mijn zoon heeft gewoon een uitnodiging gekregen niks dwang geen telefoon. Het vaccins is goed voor het afweersysteem
 • Johan Goris

  1 jaar geleden
  Hopelijk komen er geen gevolgen voor deze jongeren. Als we als volwassene normaal aan een jongere vragen om iets te doen waar ze geen voordeel aan hebben wordt dat kindermisbruik genoemd.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  mijn kleinkinderen werden opgebeld met de aandrang : ge "moet" uw vaccinatie bevestigen of verplaatsen... Zachte dwang op jongeren ?
 • Wim Hermans

  1 jaar geleden
  Gezond jongeren inspuiten met vaccin tegen ziekte die ze in 99,5% van de gevallen niet eens voelen wegens sterk immuunsysteem is absurd. De mensheid gaat niet sterker worden door synthetisch verkregen immuniteit van mRNA-vaccins.
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Schande, deze jongeren moeten hun afweersysteem zelf nog ontwikkelen