Photo News
Volledig scherm
© Photo News

NMBS wil dit jaar bijna 1.300 nieuwe medewerkers aanwerven

De NMBS wil in 2021 bijna 1.300 nieuwe medewerkers aanwerven. Het aantal is in lijn met de aanwervingen die de spoorwegmaatschappij afgelopen jaar realiseerde.

7 reacties

 • Paul Van Hooland

  2 jaar geleden
  In het verleden er eerst veel buiten smijten of het hen heel moeilijk maken , om daarna veel minder goeie contracten af te sluiten , vb. geen benoeming meer .
 • Joris Vanderaert

  2 jaar geleden
  Jullie gaan dat betalen, de NMBS is een staatsbedrijf. Het verlies is gewoon een factuur aan de burger. Maar de aanwervingen zijn niet altijd onterecht. Het aantal bestuurders van treinen dat met pensioen gaat is enorm. Om een trein te laten rijden is er nog altijd een bestuurder nodig.
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Waar gaan ze die van betalen? Van het miljoenen verlies dat ze elk jaar draaien?
 • Jean Tiebackx

  2 jaar geleden
  IT personeel aanwerven, hun site, opbouw en bereikbaarheid is maar triestig
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Hopelijk met het nodige respect vanwege de reizigers.
 1. Vergelijkers gas en elektriciteit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs
  8

  Vergelij­kers gas en elektrici­teit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs

  Door de geëxplodeerde gas- en elektriciteitsprijzen is het enorm populair om te zoeken naar de ideale leverancier. Bij prijsvergelijker MijnEnergie waren er tijdens de eerste negen maanden van 2022 dubbel zoveel simulaties als tijdens dezelfde periode in 2021. Bij energieregulator VREG werd de V-test tijdens de eerste helft van dit jaar al bijna even vaak gebruikt als tijdens heel 2022. Maar er schuilt een addertje onder het gras: de geschatte jaarprijs.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Topman Belgisch leger voorstander om militaire dienstplicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”
  Play
  650

  Topman Belgisch leger voorstan­der om militaire dienst­plicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”

  Admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, is er voorstander van om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. “Dat zou logisch zijn”, zegt de legerbaas in een interview met RTBF. Vanwege de huidige situatie waarbij Europa door Rusland wordt bedreigd, kan volgens hem de noodzaak ontstaan om het grondgebied van de NAVO of van Europa te moeten verdedigen. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is militaire dienstplicht vandaag niet aan de orde en ligt het ook niet op tafel. “We moeten volop inzetten op de-escalatie”, zegt ze.