Jean-Claude Fontinoy.
Volledig scherm
Jean-Claude Fontinoy. © photo_news

“NMBS-voorzitter Fontinoy verdacht van corruptie bij herverkoop van vastgoed”

Er is een opsporingsonderzoek geopend tegen Jean-Claude Fontinoy, de voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS. Dat meldt de RTBF. De persmagistraat van het parket van Namen kon het nieuws voorlopig niet bevestigen.

5 reacties

 • Frank Kerstens

  1 jaar geleden
  Weer een mooi voorbeeld van hoe de Walen zijn. Proficiat!
 • Frank Vekemans

  1 jaar geleden
  Ons kent ons, en als De Gucht en echtgenote dat ongestraft mogen waarom de voorzitter van de dan NMBS niet, het onnozele Belgische volk en het gerecht laat dat toch toe
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat men de nmbs failliet laat gaan. Nadien een doorstart maken met een nieuwe firma waarbij het ganse management vervangen wordt, incl directie en CEO/CFO en Co. Tevens alle mensen ontslaan en enkel de werkenden terug aanwerven, dus niet de honderden vrijgestelden van de vakbonden. Geef ieder een correct loon dus voor laagste betekent dit opslag, voor veel leeglopers serieuze vermindering. En bij verkoop: idem zoals bij het leger, zijnde enkel openbare verkoop
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Als politiekers zoals Don DeGucht ( voorkennis van aandelen en beschermt word omdat echtgenote bij justitie werkt ) dit soort praktijken ongestraft mag doen? Waarom iemand anders niet ?
 • David Vanderveken

  1 jaar geleden
  Pffff. Waarom nog geld steken in dat openbaar vervoer. Het kost stukken van mensen. Trekt desondanks op niks. De Walen zien die budgetten als een onuitputtelijke bron. De sossen doen niet anders dan de chauffeurs te betalen om niet te werken tijdens examenperiodes. Vele nutteloze werken in Wallonie. Een station van Mons van 800 miljoen. Etc etc. Met de auto is goedkoper en vast beter voor milieu ook.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Vandenbroucke investeert in psychologische en psychiatrische bijstand aan jongeren
  3

  Vandenbrou­c­ke investeert in psychologi­sche en psychiatri­sche bijstand aan jongeren

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) neemt maatregelen om de psychologische en psychiatrische hulp aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen te verhogen. Er komt een opschaling van de opnamecapaciteit in de ziekenhuizen en bovendien maakt hij 20 miljoen euro vrij voor extra personeel. Beide maatregelen moeten onmiddellijk een antwoord bieden op de vraag naar hulp, aldus Vandenbroucke.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?