Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

NMBS verdubbelt capaciteit op treinen tussen Puurs en Roosendaal voor toestroom Nederlanders

Spoorwegmaatschappij NMBS heeft als gevolg van de vele dagjesreizigers die vanuit Nederland naar België sporen, de capaciteit op diverse treinen verhoogd door extra rijtuigen in te zetten. Op de verbinding tussen Puurs en Roosendaal rijden nu alle treinen met een dubbele capaciteit, meldt woordvoerder Dimitri Temmerman van de NMBS. De maatregel blijft van kracht zolang dat nodig is, klinkt het.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Nederlands spoorwegenbedrijf NS raadt reizigers af trein naar België te nemen

  Nederlands spoorwegen­be­drijf NS raadt reizigers af trein naar België te nemen

  De Nederlandse spoorwegenmaatschappij Nederlandse Spoorwegen (NS) raadt reizigers af om de trein naar België te nemen, tenzij het echt noodzakelijk is. Zo was er gisteren sprake van een “abnormale drukte” in Antwerpen, aangezien heel wat Nederlanders vanwege de lockdown in eigen land een dagje in België wilden spenderen. Op verschillende snelwegen waren er files en meerdere treinen zaten bomvol. Volgens NS is het in de treinen bijgevolg onmogelijk om voldoende afstand te houden. De dringende oproep geldt tot zondagavond.