BELGA
Volledig scherm
© BELGA

NMBS trekt tarieven fors op, schoolabonnementen worden bijna 10 procent duurder

De NMBS verhoogt op 1 februari de tarieven met gemiddeld 8,73 procent. Schoolabonnementen zullen bijna 10 procent duurder worden. De oorzaak ligt bij de fors gestegen inflatie en de hoge energieprijzen.

39 reacties

 • Walter Van Criekinge

  3 maanden geleden
  Al goed dat autorijden zo goedkoop is, en zeker die goedkope EV's tenzij je een firmawagen hebt daar moet je wat lasten op betalen.
 • gerry vermeulen

  3 maanden geleden
  Een flink stuk minder dan de inflatie die 12,27 procent bedraagt en rising. Al het geld dat ze bijgedrukt hebben om aan ondernemingen te geven tijdens corona drijft nu de prijzen op. Dit zal zolang blijven duren tot dat de Europese centrale bank aan de neutrale rente zit. Tegen hun huidige tempo nog heel lang dus...
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Krijgt men er nu die leren zitjes bij waar Weyts het ooit over had. Of blijft het tijdens de spitsuren verticaal gestapeld als in een sardienenblik.
 • yvo mast

  3 maanden geleden
  We moeten snoeien in de beheerraden want dat zijn allemaal politieke benoemingen die er geen bal van af kennen. Ook niet te vlug op pensioen stellen zoals die met veel staatsgesubsidieerde bedrijven is gegaan.
 • Lutgarde Billens

  3 maanden geleden
  Voor alles een uitleg zeker! Rara wie wordt er opnieuw de dupe van deze heisa? Juist …… de burgers! Hoe voorspelbaar !