Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

NMBS-personeel mag deze zomer bermuda dragen als het te warm is

Treinbegeleiders en stationspersoneel van de NMBS mogen deze zomer een bermuda dragen tijdens een hittegolf. Het gaat om een test, meldt een woordvoerder.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 4. Honderden reizigers zitten vier uur lang vast op snikhete trein door... een ooievaar
  Leuven/Bierbeek

  Honderden reizigers zitten vier uur lang vast op snikhete trein door... een ooievaar

  In Bierbeek heeft een trein van vervoersmaatschappij NMBS bijna vier uur lang stilgestaan door een kortsluiting aan de bovenleiding. Op de (voorlopig) warmste dag van het jaar, met tropische temperaturen tot 35 graden, zaten 500 reizigers van 11.40u tot 15.30u vast in een trein zonder airco, die ze niet mochten verlaten omwille van veiligheidsredenen. De oorzaak van het probleem bleek een ooievaar te zijn.