Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

NMBS laat Oekraïense vluchtelingen gratis met trein rijden

Oekraïense vluchtelingen zullen in België gratis gebruik kunnen maken van de trein. Dat heeft spoorwegmaatschappij NMBS aangekondigd.

22 reacties

 • Christine Laevers

  7 maanden geleden
  Al de mensen die hier klagen zijn blijkbaar 300% zeker dat ze nooit zullen moeten vluchten. Ik begrijp die klaag-redenering niet. Laten we toch eens beseffen wat een vrijheid we hier hebben: om de zoveel jaar andere politici, vrije meningsuiting, de vrijheid om te protesteren. Ook de vrijheid om na te denken en creatief te zijn. Ik in elk geval besef het maar al te goed. En ik ben bereid de prijs te betalen.
 • Marnix Depoorter

  7 maanden geleden
  Het maakt me blij dat die mensen op alle manieren geholpen ..wij zullen met zen allen vanavond wel in ons eigen bedje slapen wat zij van vandaag op morgen niet meer kunnen.
 • joeri huygh

  7 maanden geleden
  Ge moogt Oekraïense burgers opvangen uit compassie en ze kunnen gratis rijden met de NMBS is er nog iets ? En voor de rest blijven we in het zak gezet worden door onze overheid!
 • Anita Billen

  7 maanden geleden
  Gratis om te lachen, wij zullen het wel voelen. Alles voor de buitenlanders niets voor eigen volk
 • Karine Roeland

  7 maanden geleden
  Wat zijn onze politici weer vrijgevig. De prijs voor een treinkaartje is voor ons onlangs nog gestegen. Volgens Mahdi moeten we solidair zijn en Oekraïners in huis nemen, hoeveel mensen heeft hij en zijn consoorten al in huis genomen? Volgens De Croo gaan we het allemaal in onze portemonnee voelen, wie bedoelt hij met 'allemaal'? Gaat zijn portemonnee het ook voelen, of enkel de onze? We voelen nu al dat onze portemonnee maand na maand lichter word.
 1. Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenborne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”
  PREMIUM

  Faroek Özgünes: “In wagen aan huis Van Quickenbor­ne lagen spanbanden die erop wijzen dat verdachten hem wilden ontvoeren”

  Het lijkt erop dat drie verdachten die in Nederland aangehouden zijn, plannen hadden om onze justitieminister Vincent Van Quickenborne te ontvoeren. Dat zegt onze gerechtsspecialist Faroek Özgünes (VTM Nieuws). In de wagen die ze aan de woning van de minister achterlieten, werden naast wapens, een kogelvrije vest en een gasfles ook spanriemen gevonden, die gebruikt kunnen worden om iemand vast te binden. De minister verblijft momenteel met zijn gezin “op een niet nader genoemde beveiligde plaats” en wordt beschermd onder het hoogste dreigingsniveau. Wie zijn de mogelijke opdrachtgevers? Misdaadexpert Faroek Özgünes legt uit.