NMBS haalde een mooi resultaat in de zomervakantie, maar toch blijft 2022 een moeilijk jaar, klinkt het in een persbericht.
Volledig scherm
NMBS haalde een mooi resultaat in de zomervakantie, maar toch blijft 2022 een moeilijk jaar, klinkt het in een persbericht. © Shutterstock

NMBS kijkt tevreden terug op zomer

Na twee moeilijke jaren door corona is spoorwegmaatschappij NMBS tevreden over het aantal reizigers tijdens de voorbije zomervakantie. In het weekend lagen de reizigersaantallen gemiddeld 12 procent hoger dan voor de gezondheidscrisis. In de week lag het aantal reizigers systematisch op meer dan 90 procent van de aantallen van 2019. Onder meer het dit voorjaar ingevoerde Duo Ticket bleek een succes.

  1. PVDA-fractieleider Sofie Merckx: “Ja, Stalin was een massamoordenaar. Maar ik wil niet zwart-wit naar de geschiedenis kijken”

    PV­DA-fractielei­der Sofie Merckx: “Ja, Stalin was een massamoor­de­naar. Maar ik wil niet zwart-wit naar de geschiede­nis kijken”

    Stalin was een massamoordenaar, maar het communisme heeft ook goede dingen gerealiseerd. Dat zegt Sofie Merckx, fractieleider van de radicaal-linkse PVDA, in de krant ‘De Zondag’. De marxisten nemen vaak een dubbele houding aan als het gaat over communistische figuren zoals Stalin en Mao. “Ik wil niet zwart-wit kijken naar deze geschiedenis. Dat het nazisme is verslagen, is ook dankzij de Sovjet-Unie.”