Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

NMBS kan voorlopig niet voldoen aan ambitie over toegankelijke stations in regeerakkoord

Spoorwegmaatschappij NMBS zal er met de huidige middelen niet in slagen om tegen 2024 alle grote stations volledig toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dat bleek uit een hoorzitting in de Kamer. 

9 reacties

 • Jan Van de Velde

  4 maanden geleden
  Regeerakkoorden zijn enkel bindend voor de politieke partijen die ze gesloten hebben, voor niemand anders. De NMBS kan maar perrons aanpassen als daarvoor kredieten voorzien zijn op de begroting. Sommigen merken hier terecht op dat er teveel duurbetaalde kolonisten zijn in de hoogste gelederen met als enig doel de particratie te vertegenwoordigen en in hun naam de boel te verstikken.
 • Rene Van Roosbroeck

  4 maanden geleden
  De juiste vrouw of man op deze plaats zou beter zijn maar een politici Is nog geen manager investeringen doen ze al zo lang maar het gaat steeds bergaf met hun dienstverlening ga eens kijken in Andere landen daar kan het wel Joanna Seykens
 • Ludo Hermans

  4 maanden geleden
  Diegene die gehandicapten negeert, is zijn leven niet weerd!
 • Joel Vandermeeren

  4 maanden geleden
  Hasselt zakt bijna in elkaar en als je dan Luik ziet dan verschiet je. Kan je zien hoe de Walen ermee smijten als zij de macht van de spoorwegen heeft.
 • Hugo Hechtermans

  4 maanden geleden
  Na decenia van besparingen op alle gebied (behalve op politieke mandaten en kaderpersoneel) moet de NMBS plots klaar staan om de crisis op te lossen, zonder middelen, zonder personeel, zonder materiaal en zonder (kleinere) stations enz...
 1. Rolstoelgebruiker Kurt Vanhauwaert over toegankelijkheid van treinen, één jaar na zijn open brief: “Niks veranderd, integendeel”
  PREMIUM

  Rolstoelge­brui­ker Kurt Van­hauwaert over toeganke­lijk­heid van treinen, één jaar na zijn open brief: “Niks veranderd, integen­deel”

  Gentenaar Kurt Vanhauwaert gaat als rolstoelgebruiker graag al eens op uitstap, maar als hij dat met de trein wil doen, botst hij keer op keer op problemen. Vorig jaar schreef hij daarover een vlammende open brief, die viraal ging. Uiteindelijk beloofde de NMBS beterschap. “Maar een jaar later is er niks veranderd, integendeel”, zegt Kurt nu. “Ik voel mij een reiziger derde klasse. Wanneer komt die beloofde actie?” Bij de NMBS klinkt het dat er achter de schermen al veel is gebeurd, en dat ze daarover binnenkort contact opnemen met Kurt.
 2. LIVE. “Britse experts adviseren om kinderen nog niet in te enten” - Studie: coronavirus vond al in december 2019 zijn weg naar de VS

  LIVE. “Britse experts adviseren om kinderen nog niet in te enten” - Studie: coronavi­rus vond al in december 2019 zijn weg naar de VS

  Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn afgelopen week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.