Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © EPA

NMBS helpt mensen niet meer op de trein: “Mensen met beperking worden aan hun lot overgelaten”

De NMBS biedt geen assistentie meer aan voor mensen met een beperking in haar 'treindienst van nationaal belang'. Dat stelt Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) vandaag aan de kaak. "Ik vind het niet kunnen dat mensen met een beperking aan hun lot worden overgelaten. Het geeft opnieuw een slecht beeld van een bedrijf dat niet begaan is met de toegankelijkheid voor al zijn reizigers."

11 reacties

 • Iwan Schrauwen

  1 jaar geleden
  een trein rijd op twee sporen en op duizenden dwarsliggers en daar bedoel ik niet de houten of betonnen mee
 • Thomas Lauwens

  1 jaar geleden
  Ik zou zeggen, blijf in uw kot!
 • stefan crama

  1 jaar geleden
  Op dit moment kan ik mij niet voorstellen dat mensen met een beperking absoluut de trein moeten nemen. Alleen hoognoodzakelijke verplaatsingen of geld dit alleen voor mobiele mensen.
 • Stephan Van den Berghe

  1 jaar geleden
  Ze moeten in hun kot blijven ... waarom moeten mensen met een beperking nu nog een trein nemen? Om te gaan werken? Serieus blijven.
 • Frans Dedokker

  1 jaar geleden
  De schaamte voorbij!
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Mogen we nog op familiebezoek en kan de poetsvrouw nog komen? 26 vragen beantwoord over ons dagelijks leven in de coronacrisis

  Mogen we nog op familiebe­zoek en kan de poetsvrouw nog komen? 26 vragen beantwoord over ons dagelijks leven in de coronacri­sis

  De coronacrisis roept elke dag nieuwe vragen op. We willen vooral weten hoe we ons leven nu moeten leiden. Mogen we nog op familiebezoek? Hoe bescherm ik me het best? En hoeveel vrijheid geven we onze kinderen nog? Met experts Steven Callens (professor infectieziekten UZ Gent) en Erika Vlieghe (diensthoofd infectieziekten UZ Antwerpen) proberen we u antwoorden te geven op veelgestelde vragen.
 3. België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnelheid
  22

  België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnel­heid

  Ons land verwacht de komende twee weken de levering van ruim 1,2 miljoen coronavaccins. Dat heeft de taskforce Vaccinatie bekendgemaakt. In de week van 19 april gaat het om 459.700 vaccins, in de week van 26 april zijn dat er 753.030 (inclusief 62.400 vaccins van Johnson & Johnson, waarvan de levering momenteel 'on hold' staat; nvdr). Vanaf eind mei zal de productie van Pfizer echt op kruissnelheid komen, met 733.590 dosissen per week.
 1. ABVV schetst negatief rapport over arbeidsongevallenwet
  2

  ABVV schetst negatief rapport over arbeidson­ge­val­len­wet

  Het ABVV hekelt vandaag, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de arbeidsongevallenwet, de tekortkomingen van de wetgeving. Zo worden arbeidsongevallen vaak niet aangegeven en zijn verzekeringsmaatschappijen ook minder geneigd om de ongevallen te erkennen. Zelfs mits een erkenning heeft het slachtoffer moeite om een eerlijke en waardige compensatie van de geleden schade te krijgen. Dat meldt de Algemene Centrale van het ABVV vandaag in een persbericht.
 1. Viervoudige waterhoos zorgt voor een spektakel
  Play

  Viervoudi­ge waterhoos zorgt voor een spektakel

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?