Drukte in het station van Oostende.
Volledig scherm
Drukte in het station van Oostende. © BELGA

NMBS gaat rechtstreekse treinen met reservatie testen van en naar de kust

De NMBS zal tijdens het weekend van 5 en 6 juni rechtstreekse reservatietreinen inzetten van en naar de kust. Dat meldt het vervoersbedrijf zelf. Het gaat om een proefproject met het oog op een eventuele uitrol tijdens de zomervakantie, naast het gebruikelijke treinaanbod. Dagjestoeristen zullen zo zeker zijn van een plaats op de trein als ze naar zee willen.

7 reacties

 • Hugo vanderoosbeek

  1 jaar geleden
  Goed gezien. Makkelijke oplossing. De extra ''kust-treinen'' die elk jaar zijn voorzien, worden gewoon tot ''reservatie-treinen'' omgedoopt. Maar enkel toegankelijk aan ''bevoorrechte'' reizigers...
 • Willy van craen

  1 jaar geleden
  Reservatie vind ik goed zowel voor heen en terug. Men doet dit ook voor vliegtuigen. De extra € geeft u toch de zekerheid dat je kunt zitten en niet opgepropt.
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Kunnen we de ongebruikte "gratis" tickets niet gebruiken?
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Weer een verdoken truk om iedereen naar zee te krijgen per trein en 1€ pp reservatie zal grote gezinnen afschrikken de nmbs heeft geld nodig
 • Andre De Coninck

  1 jaar geleden
  En wat met de mensen die van hun werk komen?
 1. Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger”
  Play

  Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkracht­cri­sis wordt erger”

  Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over “maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”. Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering.