Volledig scherm
© Florian Van Eenoo Photo News

NMBS: “Er worden geen treinen naar de kust geschrapt”

De NMBS gaat geen treinen naar de kust schrappen. Dat heeft woordvoerder Bart Crols bevestigd aan onze redactie. De afgelopen dagen riepen de burgemeesters van verscheidene kustgemeenten op om het aantal treinen te beperken, na een reeks incidenten. Oostende en Blankenberge dreigden er zelfs mee om hun station te sluiten. Maar van een vermindering van het aantal treinen kan geen sprake zijn, aldus Crols.

  1. Geen dagjestoeristen welkom in Blankenberge en Knokke-Heist, maar treinen blijven rijden

    Geen dagjestoe­ris­ten welkom in Blankenber­ge en Knok­ke-Heist, maar treinen blijven rijden

    De treinen naar de kust die op dit ogenblik in de reisplanner van de NMBS staan, zullen ook effectief rijden. Dat heeft de spoorwegmaatschappij zondagochtend via Twitter gemeld, na een vraag van een klant die wilde weten of de treinen naar Blankenberge na 9 uur nog wel vertrokken. Gisteren riep de burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA) de overheid immers op om geen treinen te laten toekomen tussen 9 en 16 uur na een massale vechtpartij op het strand.
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”