Klimaatmars in Brussel
Volledig scherm
Klimaatmars in Brussel © Eric de Mildt

Nieuwsuitzendingen op tv besteden bijna dubbel zoveel aandacht aan protestacties als in 2003

De zendtijd die de 19-uur-journaals op Eén en VTM aan protestberichtgeving spenderen, is sinds 2003 bijna verdubbeld. Dat besluiten politicologen van de UAntwerpen in een nieuw onderzoek. De klimaatmarsen in 2019 veroorzaakten de grootste piek.

 1. Verontwaardiging na coronabetoging: “Kinderen hebben niets te zoeken in zo’n oorlog”
  PREMIUM

  Verontwaar­di­ging na coronabeto­ging: “Kinderen hebben niets te zoeken in zo’n oorlog”

  Het was een omstreden rol die kinderen speelden op de coronabetoging van zondag in Brussel. Terwijl er daar werd uitgevaren naar het trauma dat ze door mondmaskers zouden kunnen oplopen, belandden ze tijdens de manifestatie wel midden in het grimmige gewoel. En terwijl de ene betoger verzuchtte dat een kind niet op zijn plaats is in “een oorlog”, riep de andere uitdrukkelijk op om ze “als schild” naar voren te jagen — wat ook daadwerkelijk is gebeurd.
 2. “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabetoging van zondag heimelijk heeft gekaapt
  PREMIUM

  “Zeg dat je niet bij Schild & Vrienden hoort.” Hoe Dries Van Langenhove de coronabeto­ging van zondag heimelijk heeft gekaapt

  Het is Dries Van Langenhove die aan de touwtjes trok bij de uit de hand gelopen coronabetoging van vorige zondag in Brussel. Die werd grotendeels georganiseerd door een lid van Schild & Vrienden dat opereerde onder een schuilnaam, zo blijkt uit onderzoek van HLN en zusterkrant De Morgen. En toen de rol van zijn groepering begon uit te lekken, gaf Van Langenhove hoogstpersoonlijk orders om die link te blijven ontkennen.
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.