De nieuwe bonobo-baby.
Volledig scherm
De nieuwe bonobo-baby. © Zoo Planckendael

Nieuwjaarsbaby voor bonobo’s in Zoo Planckendael

In Zoo Planckendael in Mechelen heeft de groep bonobo’s in de nacht van donderdag op vrijdag een baby mogen verwelkomen. Moeder Nayembi beviel van een jong, dat op het eerste gezicht in goede gezondheid verkeert. Het geslacht kon nog niet worden vastgesteld, aangezien Nayembi het jong zoals gebruikelijk de hele tijd beschermend vasthoudt.

4 reacties

 • Veronica Voorhelst

  3 weken geleden
  Maar we pakken ze hun grotere kinderen af om inteelt te vermijden en sturen ze naar andere zoons waar ze met veel geweld en moeite in de groep aanvaard worden. Blijven families in de natuur normaal niet bijeen? Ik dacht zelfs dat iedere groep zijn eigen "taal" heeft.
 • Dirk Michiels

  3 weken geleden
  Proficiat aan de gelukkige moeder, de vader mag zich ook kenbaar maken
 • Korinne Raes

  3 weken geleden
  Proficiat
 • Korinne Raes

  3 weken geleden
  Proficiat
 1. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo