Filip Dewinter wordt als een held onthaald op het overwinningsfeest in Londerzeel. 28 jaar geleden bij de eerste Zwarte Zondag van 24 november 1991, was Dewinter eveneens aan het feest. Zijn Vlaams Blok voerde toen campagne met bokshandschoenen en de term 'Uit zelfverdediging'.
Volledig scherm
Filip Dewinter wordt als een held onthaald op het overwinningsfeest in Londerzeel. 28 jaar geleden bij de eerste Zwarte Zondag van 24 november 1991, was Dewinter eveneens aan het feest. Zijn Vlaams Blok voerde toen campagne met bokshandschoenen en de term 'Uit zelfverdediging'. © belga - photo_news

Nieuwe Zwarte Zondag: zo scoorde Vlaams Belang in het verleden

De eerste voorlopige uitslagen voor de federale en Vlaamse verkiezingen tonen een forse winst voor Vlaams Belang. Als die trend zich verderzet, wordt het opnieuw een Zwarte Zondag, zoals VB-voorzitter Tom Van Grieken voorspeld had. En is de pandoering die de partij in 2014 kreeg, helemaal vergeten.

5 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Beloof de kiezer de hemel op aarde en vooral meer geld. Beweer dat alle problemen de schuld zijn van de anderen. Bij deze de vloedgolf van migranten en de Walen. Het werkt iedere keer weer. Steve Stunt deed het in het verleden, de OVLD, de N-VA. En tegen de volgende verkiezingen kan de burger zich weer eens bedrogen voelen. Dan is het de beurt aan een andere partij om hem een wortel voor te houden.
 • lu marissen

  2 jaar geleden
  Witte zondag,de jeugd heeft gesproken en dit zijn geen brossers maar hardwerkende jongeren
 • Christian Demeester

  2 jaar geleden
  NV-A is gewoon een traditionele partij geworden zoals de andere zuilen. Vlamingen willen dat Vlaanderen weer van hun wordt. We voelen ons vreemden in eigen land en blijkbaar wil alleen het Vlaams Belang er iets aan doen.
 • stijn rogiers

  2 jaar geleden
  Nva heeft 10 jaar de kiezer doen geloven dat ze de light versie zijn van vlaams blok. De ogen zijn open gegaan en de bevolking zet zijn stem door al van de einde jaren 90.. besluit zal niet anders zijn: politiek luistert enkel naar eigen inkomsten nooit naar de stem vd bevolking. Het is een nutteloos apparaat en moest er een bolletje aan te kruisen zijn afschaf nationale politiek had die wellicht voor 70pct roodgekleurd
 • Willy Devroey

  2 jaar geleden
  Met dank aan Chris Peeters die CD&V volledig de nek heeft omgewrongen door zijn rancune over zijn persoonlijke nederlaag bij de vorige verkiezingen. En dan wordt hij misschien nog beloond met een plaats in het Europese parlement om zich persoonlijk te verrijken.
 1. Slangen op maandag. “Niet de hele joodse gemeenschap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerderheid moeilijk”
  PREMIUM

  Slangen op maandag. “Niet de hele joodse gemeen­schap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerder­heid moeilijk”

  Afgelopen weekend heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever het record 'op eieren lopen' op scherp gesteld. Vanuit de imposante Mechelse Nekkerhal werd zijn nieuwjaarsspeech gestreamd naar de thuiszittende militant. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid maakte De Wever enkele pirouettes rond de affaire-Kucam en de rol van goudhaantje Theo Francken in de affaire.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen