Volledig scherm
© BELGA

Nieuwe waterkrachtcentrale in Luik zal 1.300 gezinnen van stroom voorzien

Waals minister van Energie Philippe Henry (Ecolo) heeft de nieuwe waterkrachtcentrale van Grosses Battes, gelegen op de rivier de Ourthe in Luik, ingehuldigd. De centrale zal elektriciteit leveren voor 1.300 Luikse gezinnen.

 1. De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgeslagen
  LUIK
  3

  De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgesla­gen

  De gaybashing waarbij David P. (42) in Beveren het leven liet, is voor zover bekend het eerste dodelijke homofobe geweldsincident in Vlaanderen. Over de taalgrens moeten we terug naar 2012. In dat jaar kwamen twee homoseksuele mannen om het leven bij los van elkaar staande geweldsdelicten, beide in Luik. Ihsane Jarfi (32) stierf in april, Jacques Kotnik (61) overleed in juli.
 2. Tweede minderjarige voor jeugdrechter verschenen na gaybashing in Bevers park
  Dendermonde/Beveren

  Tweede minderjari­ge voor jeugdrech­ter verschenen na gaybashing in Bevers park

  Dinsdagochtend is de tweede minderjarige voor de jeugdrechter verschenen na een extreem geval van gaybashing waarbij David Polfliet (42) afgelopen zondag het leven liet. Drie minderjarigen lokten de veertiger in de val om hem aan te vallen en te beroven, maar dit liep fout af omdat de man zich verdedigde. Hij werd uiteindelijk neergestoken. Dinsdagmiddag zou de laatste en derde verdachte verschijnen voor de jeugdrechter.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan