Nieuwe wagens alleen nog elektrisch vanaf 2027? Experts noemen plan “erg ambitieus en moeilijk haalbaar”

Vanaf 2027 zouden nieuwe wagens in Vlaanderen alleen nog elektrisch mogen zijn. Althans: dat is het ambitieuze voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), dat momenteel op tafel ligt van de Vlaamse regering. “Vanaf 2025-2026 zal een elektrische wagen ongeveer dezelfde kostprijs hebben als een wagen op benzine of diesel.” Experts betwijfelen of het plan haalbaar is: transporteconoom Roel Gevaers (UAntwerpen) voorspelt vooral problemen voor de tweedehandsmarkt.

904 reacties

 • luc bruyndonckx

  3 maanden geleden
  Elektrische auto's zijn niet duurzaam. Na 3 jaar zijn de batterijen al in vermogen aan het verminderen. Buitenslaper? De batterij slijt sneller bij koude en hitte. Een autobatterij kost minstens 10000 tot 14000 euro. Bij een klein ongeval waar de batterij geraakt wordt , is het al direct een perte totale qua kosten. Benzine en diesels rijden 20 jaar als het moet. Elektrische niet, het zijn wegwerpauto's. Elk jaar vermogensvelies: na 7 jaar kan je nog juist rond de kerktoren bollen en gedaan.
 • Heinz Rumes

  3 maanden geleden
  Beste ministers,leden van het koningshuis en alle politiekers stop met de kleine man en vrouw nogeer geld uit hun zakken te halen en geef eerst zelf het goede en voorbeeld en rijdt vanaf 1 januari 2022 ałleen nog elektrisch pas dan kunnen wij beginnen sparen om een nieuwe auto te kunnen kopen renminste als jullie ondertussen de kans geven.
 • Peter Nols

  3 maanden geleden
  Dat ze eerst al eens zorgen voor deftige diefstalvrije en veilige fietsstalplaatsen in alle straten. Kost een fractie van laadpalen en zal meer CO2 winst opleveren dan met wat die Vlaamse regering mee afkomt.
 • vanaeken jokke

  3 maanden geleden
  Het dictatuur is een feit N Korea aan de Noordzee verplicht E auto verplicht verwarming op Elektriciteit en wat doet De Croo gascentrales bouwen en het licht laten uitgaan.
 • eli bosch

  3 maanden geleden
  Iedereen zit steen en been te klagen. Maar iedereen moet het blijkbaar nog zeer goed hebben aangezien niemand in opstand komt.