VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Nieuwe vorm van oplichting: kopers betalen auto met vals rekeningafschrift

De politie waarschuwt mensen die hun auto willen verkopen voor oplichters die een nieuwe truc gebruiken. Ze beloven het geld meteen over te schrijven en tonen op hun smartphone ook het overschrijvingsbewijs, maar dat is vals. Daarna nemen ze de auto mee. Zo dacht Marc Dejonghe uit Lievegem dat het geld op zijn rekening stond, maar hij kreeg het nooit.

40 reacties

 • Marc Uytdewilgen

  2 jaar geleden
  Ik zou zoiets niet aanvaarden...of alleen mijn Bankaccount geloven..nu met Sofort overschrijving staat het vlug op je rekening... direct akkoord over de prijs is ook verdachte... sowieso is de auto niet meer van hem..de nep koper heeft alle documenten en sleutel..ziet er slecht uit voor de beetgenomen verkoper.
 • Gilbert Rodts

  2 jaar geleden
  AUB zeg wie daar in loopt is goed dom he .Ze zouden mij zoveel afschriften mogen tonen als ze willen als ik niet zie dat het op mijn rekening staat en alleen dat telt zou die wagen niet weg gaan
 • Marc Embrechts

  2 jaar geleden
  "Wie zou dat zien en denken dat het niet klopt?” Nee, hoe dom kan je zijn ???
 • Marc Dejonghe

  3 jaar geleden
  Ik sta er van te kijken hoe snel mensen je be- en veroordelen zonder rekening te houden met de gevoelens van de persoon in kwestie. Marc Dejonghe
 • Johan Verbiest

  3 jaar geleden
  Mercedes verkocht..bedrijf heeft netjes bedrag op mijn rekening gestort en is hem een week later komen halen..zo moeilijk is het toch niet..