Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © David Legreve

Nieuwe voedselcrisis in de maak? Van cordon bleu tot specerijen: lijst van teruggeroepen producten wordt steeds langer

Van smeersalades, cordon bleu en stoofvlees tot kookham en roomkaas: de lijst met producten die supermarkten op bevel van de Belgische voedselwaakhond FAVV uit de winkelrekken moesten terugroepen was in augustus en september opvallend lang. Er zat te veel van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide in, een pesticide die kanker kan veroorzaken. Al een jaar wordt er te veel van het product aangetroffen in Europees voedsel.

42 reacties

 • Franky Stevelinck

  4 maanden geleden
  Ik koop mijn vlees bij een kweker die varkens opkweekt met eigen biologisch gekweekt graan. Rundsvlees Salers idem. Ook eitjes enkel van boer olivier die tevens de teler is van de Salers koeien. Groenten eigen kweek en enkel seizoensgroenten. Zodra ik ergens bij een “normale” slager aankoop krijg ik last van uitslag, jeuk enz…dit zegt voor mij genoeg!
 • Liliane Vervliet

  4 maanden geleden
  Paniekzaaierij ? Zit er hier weer meer achter ? Wat met al de vervuilde grond ? Wat met de controle in de voedselverwerkende bedrijven ,de vissen die vol kwik zitten?
 • Leopold Vanhoof

  4 maanden geleden
  Ik heb totaal geen vertrouwen in de voedingsindustrie.
 • Stef Peeters

  4 maanden geleden
  Mensen moeten zich eens vragen beginnen stellen wat er allemaal in ons voedsel gedraaid wordt. Bio kan dan momenteel meestal nog wel duurder zijn maar dan weet je tenminste dat er zo geen kankerverwekkende stoffen inzitten
 • Ludo Segers

  4 maanden geleden
  FEVIA en COMEOS willen de paarden weer achter de wagen spannen, om het probleem niet meer te moeten zien. In het land der blinden in eenoog koning. In België de regering inclusief en op kop. Omwille van het smeer likt de kat alweer de kandeleer, en de consument wordt nogmaals bij de bok gezet. En wat met de eerlijke voedingsinformatie zoals de FIC-verordening 1169/2011 vereist?
 1. Hoofddoekendebat breekt gemeenteraadslid Mattias De Vuyst zuur op: Gentse liberaal uit fractie gezet
  Gent

  Hoofddoe­ken­de­bat breekt gemeente­raads­lid Mattias De Vuyst zuur op: Gentse liberaal uit fractie gezet

  Na een pijnlijke episode op de gemeenteraad maandagavond maakt raadslid Mattias De Vuyst niet langer deel uit van de Gentse Open Vld-fractie. Dat heeft de partij unaniem beslist. De Vuyst weigerde tijdens een stemming in te gaan tegen Vlaams Belang en schakelde dan maar zijn computer uit. Fractieleider Stephanie D’Hose spreekt van “een onherstelbare vertrouwensbreuk”.
 2. INTERVIEW. Georges-Louis Bouchez: “Aan een linkse liberaal heb je in België evenveel als aan een wintermantel in Dubai: helemaal niks”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Georges-Louis Bouchez: “Aan een linkse liberaal heb je in België evenveel als aan een winterman­tel in Dubai: helemaal niks”

  “Aan een linkse liberaal heb je in België evenveel als aan een wintermantel in Dubai: helemaal niks.” Voor wie er nog mocht aan twijfelen: Georges-Louis Bouchez (35), de MR-voorzitter die de Franstalige liberalen opnieuw een smoel gaf, is op dreef. Driekwart van de Vivaldi-regering ergert zich blauw of groen aan hem, maar dat kan Bouchez niks schelen. “Ik doe gewoon mijn werk. De Wetstraat is toch geen speelplaats voor kleine kinderen?”
 1. Slachtoffer aanslag Zaventem gered van gevaarlijke bacterie dankzij experimentele behandeling met virus

  Slachtof­fer aanslag Zaventem gered van gevaarlij­ke bacterie dankzij experimen­te­le behande­ling met virus

  De dertigjarige Karen Northshield stond op 22 maart 2016 op enkele meters van de bom die ontplofte in de luchthaven van Zaventem. Het slachtoffer van de IS-aanslag werd meer dan vijftig keer geopereerd. Alsof dat niet erg genoeg was, kreeg ze te maken met een antibioticaresistente bacterie. Een nieuwe wetenschappelijke studie beschrijft hoe haar leven werd gered met dank aan een virus.