Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © David Legreve

Nieuwe voedselcrisis in de maak? Van cordon bleu tot specerijen: lijst van teruggeroepen producten wordt steeds langer

Van smeersalades, cordon bleu en stoofvlees tot kookham en roomkaas: de lijst met producten die supermarkten op bevel van de Belgische voedselwaakhond FAVV uit de winkelrekken moesten terugroepen was in augustus en september opvallend lang. Er zat te veel van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide in, een pesticide die kanker kan veroorzaken. Al een jaar wordt er te veel van het product aangetroffen in Europees voedsel.

0 reacties

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotingstekort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”
  PREMIUM
  27

  ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotings­te­kort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”

  “300 euro extra voor de lagere lonen. Dat was het idee van Groen, de partij die hekelt dat partijen willen scoren maar het intussen zelf probeert te doen. Hoe ze die 300 euro extra wil betalen? De fiscale hervorming. Die bestaat nog niet. En die fiscale hervorming moet ook het begrotingstekort oplossen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De fiscale hervorming is een valse witte vlag waar politici mee zwaaien om kritiek te doen verstommen.”
 3. Na veertig jaar gaat vanavond definitief de stekker uit Tihange 2: “Vergissing van de eeuw”

  Na veertig jaar gaat vanavond definitief de stekker uit Tihange 2: “Vergissing van de eeuw”

  Na Doel 3 is het vandaag de beurt aan de kernreactor Tihange 2 om definitief van het stroomnet gekoppeld te worden, na een carrière van precies veertig jaar. De centrale - uitgebaat door Engie Electrabel - met een capaciteit van 1.008 megawatt produceerde in al die jaren genoeg elektriciteit om België drie jaar lang van stroom te voorzien. Een honderdtal mensen zijn samengekomen om te betogen tegen de definitieve sluiting van Tihange 2. Onder hen politici als Bart De Wever (N-VA) en Marie Christine Marghem (MR).