Nieuwe videobeelden tonen fatale laatste uren van Sanda Dia bij Reuzegom

De onderzoeksredactie van VTM NIEUWS en ‘Het Laatste Nieuws’ kreeg nooit eerder geziene beelden in handen van de fatale studentendoop van Sanda Dia (20). Van de bewakingsbeelden aan het kot van Sanda in Leuven tot de oproep naar de noodcentrale 112 ‘s avonds. Wat duidelijk is: Sanda was op de tweede dag van zijn doop al niet meer in staat om proeven te ondergaan. Maar er werd pas ingegrepen toen het al te laat was. De advocaten van de nabestaanden van Sanda Dia werden woensdag op de hoogte gebracht van deze publicatie en verzetten zich niet tegen de verspreiding ervan.

 1. RECONSTRUCTIE. Nieuwe beelden tonen hoe de Reuzegomdoop van Sanda eraan toeging: “Die beweegt niet meer”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Nieuwe beelden tonen hoe de Reuzegom­doop van Sanda eraan toeging: “Die beweegt niet meer”

  Sanda Dia (20) was op de tweede dag van zijn doop al niet meer in staat om proeven te ondergaan. Toch werd hij nog onderworpen aan onmenselijke opdrachten. Er werd pas ingegrepen toen het al te laat was. Dat blijkt uit bewakingsbeelden en WhatsAppfilmpjes die de onderzoeksredactie van VTM NIEUWS en ‘Het Laatste Nieuws’ in handen kreeg. De filmpjes werden door de Reuzegomleden zelf gefilmd, en ze probeerden die nog voor de dood van Sanda te wissen. De advocaten van de nabestaanden van Sanda Dia werden woensdag op de hoogte gebracht van deze publicatie en verzetten zich niet tegen de verspreiding ervan. Een reconstructie van de fatale laatste uren: “We hebben een doop gehad en we hadden een dril en een van onze mensen die gedoopt werden, is flauwgevallen.”
 2. Janker, Strontvlieg, Protput en co staan vrijdag voor de rechter: deze rol speelden de 18 Reuzegommers tijdens fatale studentendoop van Sanda Dia
  PREMIUM

  Janker, Stront­vlieg, Protput en co staan vrijdag voor de rechter: deze rol speelden de 18 Reuzegom­mers tijdens fatale studenten­doop van Sanda Dia

  Meer dan drie jaar verscholen ze zich achter hun alias, maar straks in de rechtbank vallen de maskers van Zaadje, Janker, Strontvlieg, Protput en co af. Ze brachten de fine fleur van de Belgische strafpleiters in stelling om hen te verdedigen. Wie zijn de achttien Reuzegommers die vrijdag voor de rechter staan voor de fatale doop van Sanda Dia?
 1. Audiofragmenten onthullen telefoongesprek van Reuzegommer met noodcentrale na fatale doop Sanda Dia: “Eén van onze mensen is flauwgevallen”

  Audiofrag­men­ten onthullen telefoonge­sprek van Reuzegom­mer met noodcentra­le na fatale doop Sanda Dia: “Eén van onze mensen is flauwgeval­len”

  5 december 2018. 20.57 uur. De 21-jarige Reuzegommer ‘Zaadje’ zit in de wagen als er ze beslissen om Sanda Dia naar het ziekenhuis te brengen. Zaadje, de preses, belt onderweg naar de noodcentrale. Hij zegt dat Sanda is flauwgevallen maar vertelt er niet bij dat de jongeman urenlang in een ijskoude put heeft gezeten en grote hoeveelheden zoute visolie heeft gedronken. De onderzoeksredactie van VTM NIEUWS en 'Het Laatste Nieuws’ kon de volledige oproep beluisteren.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.