De NMBS zette de testen met de nieuwe vertrekprocedure stop na een incident in het station van Brussel-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
De NMBS zette de testen met de nieuwe vertrekprocedure stop na een incident in het station van Brussel-Noord. © © Bart Leye

Nieuwe vertrekprocedure voor treinen flopt: “Er hadden doden en gewonden kunnen vallen”

De nieuwe vertrekprocedure die de NMBS aan het testen is, is deze week in het station van Brussel-Noord goed fout gelopen. De reizigerstrein vertrok op het moment dat de deuren nog open stonden. “Als dit tijdens het spitsuur was gebeurd, wanneer er veel mensen in- en uitstappen, hadden er doden en gewonden kunnen vallen”, zegt Joachim Permentier van spoorvakbond OVS.

18 reacties

 • Gaston Batsleer

  2 jaar geleden
  Een conducteur vertelde me dat in ALLE stations op ELK perron apparaatjes zijn geplaatst om deze vertrekprocedure te doen werken. Weet je van wie dat berdrijf is? De zoon van een hoge piet bij NMBS
 • Gilbert Geldof

  2 jaar geleden
  Hugo, onmogelijk voorstel. Je hebt maar een beperkt aantal frequenties op een WALKIE TALKIE. Al eens tijdens een gewone werkdag gezien hoeveel treinen er passeren op de Noord Zuid as in Brussel? Dus de ene treinbegeleider zegt "vertrek maar" en dat wordt opgevangen door een andere machinist. Goed bezig, man.
 • Hugo Stiglitz

  2 jaar geleden
  Één walki talki 1 bij de begeleider en 1 bij de bestuurder voila opgelost
 • alfons schouwaerts

  2 jaar geleden
  Incident in 2009 en de oplossing testen in 2021 , heu
 • Geert Van Wiemeersch

  2 jaar geleden
  Ik kan met mijn auto niet vertrekken als er ook maar 1 deur niet goed gesloten is. Het kan toch echt niet moeilijk zijn om zo'n systeem voor de treinen te ontwikkelen volgens mij.