CEO van miDiagnostics Katleen Verleysen.
Volledig scherm
CEO van miDiagnostics Katleen Verleysen. © BELGA

Nieuwe ultrasnelle PCR-testen worden uitgetest op Brussels Airport

Passagiers van Brussels Airport kunnen zich vanaf vandaag op het coronavirus laten testen met een ultrasnelle PCR-test. Die geeft een resultaat binnen de vijftien minuten en is even betrouwbaar als de gebruikelijke PCR-testen.

 1. Onze reporter meet schade op na overstroming in Westhoek: “Stroomafwaarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Onze reporter meet schade op na overstro­ming in Westhoek: “Stroomaf­waarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

  Na hevige regenval trad de rivier de IJzer in de Westhoek buiten zijn oevers, onder andere in Roesbrugge en Stavele. Het peil van de rivier is daar vandaag drie centimeter gedaald, maar verderop stroomafwaarts stijgt het waterpeil weer: “In Lo-Reninge treedt de IJzer buiten zijn oevers”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. “De brandweer is volop aan het pompen. Op sommige plaatsen ze nog zandzakken bij.” Bekijk hierboven zijn verslag.
 1. Covid Safe Ticket voortaan verplicht in Brussel, maar daar lijkt men vooral in de horeca niet wakker van te liggen: “Bang voor boetes? Wie gaat mij hier komen controleren?”
  PREMIUM
  Brussel

  Covid Safe Ticket voortaan verplicht in Brussel, maar daar lijkt men vooral in de horeca niet wakker van te liggen: “Bang voor boetes? Wie gaat mij hier komen controle­ren?”

  In Brussel moet je vanaf vandaag een Covid Safe Ticket voorleggen wanneer je op café, restaurant, naar het ziekenhuis, naar een sportwedstrijd of naar de fitness wil. Maar nu al blijkt dat de coronapas vooral in de horeca als een last wordt beschouwd. “Aan mijn vaste klanten zal ik zeker niet vragen om een Covid Safe Ticket te tonen”, luidt het. In andere sectoren klinkt men gematigder.
 2. Ook in Stavele treedt IJzer uit oevers: brandweer nog hele avond paraat. Nieuwbouwwoning loopt onder water
  Play
  Stavele

  Dronebeel­den tonen hoe IJzer volledig uit oever is getreden in West-Vlaanderen

  Door de immense regenval van afgelopen dagen is de IJzer buiten haar oevers getreden. Naast Roesbrugge (Poperinge) wordt nu ook het dorpje Stavele (Alveringem), een paar kilometer stroomafwaarts, getroffen door de wateroverlast. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. “Een kritiek moment volgt vanavond nog”, zegt VTM NIEUWS-reporter Klaas Danneel, “als er hoog water is in Nieuwpoort (waar de IJzer uitmondt; nvdr). Dan kunnen de sluizen niet open en kan het water dus ook niet wegtrekken.”
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.