REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nieuwe teststrategie voorgesteld: wat moet u doen als u hoogrisicocontact had?

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft tijdens een persconferentie de nieuwe teststrategie voor gevaccineerden voorgesteld. Wie een hoogrisicocontact had, zal zich voortaan tussen de derde en zesde dag na het contact moeten testen. Een dagelijkse sneltest kan een gevaccineerde vanaf de vierde dag uit de quarantaine houden tot een PCR-test definitief een negatieve uitslag toont.

31 reacties

 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Zou u er beter niet op aandringen dat de EU ipv 300 miljard te investeren in de infrastuctuur van landen die niet tot de EU behoren,ons belastinggeld te investeren in de gezondheidszorg van onze landen.?
 • Alfons Detemmerman

  2 maanden geleden
  Als FVDB iets uitlegt heb ik zo altijd het gevoel ..Moet ik die mens nog geloven ?
 • Kevin Van den Bergh

  2 maanden geleden
  Wie gaat daar nog aan uit kunnen? Het veranderd constant..
 • Jozef Vermeiren

  2 maanden geleden
  Alleen bij de apoteker kan men nagaan dat de persoon een zelftest gekocht heeft! Bij Kruidvat of ergens anders niet!
 • Stany Houben

  2 maanden geleden
  Wie gaat die negatieve sneltest controleren! Het gezond verstand? Nu al zie velen rondlopen, ik ben gevaccineerd en ik kan het niet meer krijgen! Lak aan alle regels!
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.