BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nieuwe staking in gevangenis Itter: twee gevangenen verwonden tien cipiers

In de gevangenis van Itter (Ittre) in Waals-Brabant is opnieuw een staking uitgebroken. Dat meldt de liberale vakbond SLFP. Aanleiding is een zwaar geval van agressie waarbij twee gedetineerden gisterennamiddag tien cipiers hebben verwond. De staking zou 24 uur duren.

8 reacties

 • JOHN LAMMENS

  2 jaar geleden
  Bosman Jo ik zelf werk Al van 2008 in gevangenis er is meer en meer agressie tegen ons en soms om onnozele dingen de basiswet zegt dat er in de gevangenis tussen gedetineerde op sectie niks mag worden doorgegeven als wij dit correct opvolgen worden we al uitgedaagd, verweten en bedreigd mss ook eens examen mee doen en stage lopen zoals elke penitentiair bewakings beambte moet doen vooraleer ze benoemd worden en waar is het respect van sommige gedetineerde wij volgen de basiswet!!!
 • Polutnik Ronald

  2 jaar geleden
  Hebben die cipiers dan geen peperspray of stroomstoot wapen.
 • Jo Bosman

  2 jaar geleden
  En... Die gedetineerden werden zonder enige reden agressief. Maak dat de kat wijs . Het zal wel weer zo zijn dat enkele cipiers hen het bloed onder de nagels uit pesten. Daar zijn ze heel goed in. In achteraf slachtoffer spelen ook .
 • Robin Verheyden

  2 jaar geleden
  Ik zie alleen heil in een veel strenger regime in plaats van de over-sociale aanpak van nu. Het is niet omdat men na de straf opnieuw moet reïntegreren in de maatschappij, dat men in de gevangenis niet streng mag behandeld worden. De recidieve cijfers spreken trouwens voor zich als het gaat over het afschrikkingseffect van een gevangenisstraf.
 • Eddy Van De Velde

  2 jaar geleden
  2 gedetineerden die 10 cipiers de baas zijn? Ben ik de enige die het onlogische daarvan inziet? Welke opleiding krijgen de cipiers?
 1. ‘Coronabarometer’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”
  PREMIUM
  258

  ‘Coronaba­ro­me­ter’ lijkt er eindelijk te komen: “Zo kan iedereen zelf zien of het strenger of soepeler wordt”

  Drie keer een Overlegcomité in evenveel weken tijd met drie keer strengere maatregelen. Dit wekelijks gebakkelei kwam de regeringen in dit land al op veel kritiek te staan. Steeds meer experten én politici vragen daarom om eindelijk een coronabarometer in te voeren, waarbij vooraf bepaalde maatregelen gekoppeld worden aan duidelijke drempels, zoals besmettingen of ziekenhuisopnames. Het ziet er nu naar uit dat die barometer er inderdaad zal komen.
 1. Droog met opklaringen en vrij krachtige wind, donderdag kans op smeltende sneeuw in Vlaanderen

  Droog met opklarin­gen en vrij krachtige wind, donderdag kans op smeltende sneeuw in Vlaanderen

  Het blijft dinsdag droog tot de avond. We krijgen eerst soms brede opklaringen, maar over het zuiden en vooral dan in de Ardennen hangen er nog behoorlijk wat lage wolken. Het KMI waarschuwt met code geel voor gladheid tot 10 uur. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe. We halen maxima van rond het vriespunt in de Hoge Venen tot 6 graden aan zee. Op het einde van de namiddag wordt de wind vrij krachtig met pieken tot 60 km per uur, voorspelt het KMI.