Jeff Hoeyberghs is een van de ondertekenaars van een nieuwe open brief.
Volledig scherm
Jeff Hoeyberghs is een van de ondertekenaars van een nieuwe open brief. © Joel Hoylaerts/Photonews

Nieuwe open brief van meer dan 300 artsen: “Geen medische grond die dit beleid nog rechtvaardigt”

In een nieuwe open brief aan de Belgische beleidsmakers stellen 324 artsen en 1.164 gezondheidswerkers dat de huidige coronamaatregelen in ons land “buitenproportioneel zijn en meer schade aanrichten dan dat zij goed doen”. De ondertekenaars eisen het onmiddellijk stopzetten van alle maatregelen. “Er is geen medische grond meer die dit beleid nog rechtvaardigt”, klinkt het. En nog: “Door de huidige maatregelen worden wij gedwongen tegen de eed van Hippocrates in te handelen.” Bij de ondertekenaars is ook plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs. Dit is de lange brief.

32 reacties

 • Ollander

  6 maanden geleden
  De werking van een griepvaccin is nooit met een dubbelblinde studie aangetoond. De wetenschappers en politici die vaccins propageren zeggen dat HCQ/zink etc nooit bewezen is omdat er geen dubbelblinde studie is uitgevoerd..interessant..
 • Yves De Strooper

  6 maanden geleden
  Zij die momenteel aan het ‘roer’ zitten van deze uit de voegen barstende dictatuur, zouden deze open brief eens aandachtig -van A tot Z- moeten ‘begrijpend lezen’, en het volk van een correcte en gedetailleerde verklaring dienen, in plaats van ons met behulp van angst- en machtsbeleid te verplichten om mee te draaien op een mensonwaardige manier die geen steek houdt. Ik stel mij inderdaad al maanden vragen bij vele punten die in deze brief aan bod komen. Ik meen niet de enige te zijn...
 • werner vanhoutte

  6 maanden geleden
  Dus, beste heer Marinus, u hebt dus veel meer verstand dan de dokters, specialisten, zorgpersoneel. Dit zijn de mensen die voor u en uw naasten zorgen, u zullen beter maken en niet naar cijfers zullen vragen als u ziek bent.Maar u leeft met de cijfers . Cijfers waar men alles kan mee doen, vooral mensen zoals u beinvloeden. Een goede raad, beste Patrick: als u ziek wordt of corona krijgt, ga vooral nooit meer naar de dokter. U weet toch alles beter. Veel geluk!
 • Moniek Spaens

  6 maanden geleden
  Proficiat aan de ondertekenaars,mensen met een geweten
 • Patrick Marinus

  6 maanden geleden
  Het is nu wel duidelijk dat, als je jaren medische studies achter de rug hebt niet per se over gezond verstand beschikt. De cijfers liegen er niet om, als dit zo verder gaat verwacht ik een 2de lockdown. Maar enkelen vinden het absoluut nodig om het draagvlak van de regels, die werken als ze gevolgd worden, onderuit te halen. Waarom? Wat hebben zij er bij te winnen?
 1. Joachim Coens (CD&V) wil geen "politiek spel" over avondklok: “Ongelooflijk dat men gaat spelen alsof het Vlaanderen tegen België is”
  109

  Joachim Coens (CD&V) wil geen "politiek spel" over avondklok: “Ongeloof­lijk dat men gaat spelen alsof het Vlaanderen tegen België is”

  CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft een oproep gelanceerd om geen "politiek spel" te maken over het al dan niet afschaffen van de avondklok. "Er is een pandemie bezig. Dan moet je een geheel van maatregelen nemen. Zomaar eentje eruit nemen, dat gaat niet", zei hij in De Ochtend op Radio 1. In dezelfde uitzending verklaarde N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover dat zijn fractie de avondklok wil afschaffen. Dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vrijdag mee aan tafel zat van het Overlegcomité waar de avondklok werd verlengd, vindt De Roover een vals argument. “De avondklok is een federale maatregel.”
 1. 70 artsen vragen afschaffing mondmaskerplicht op school: “Algemeen welzijn kinderen en jongeren staat sterk onder druk”
  Coronavirus

  70 artsen vragen afschaf­fing mondmasker­plicht op school: “Algemeen welzijn kinderen en jongeren staat sterk onder druk”

  In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vragen zeventig artsen de mondmaskerplicht op school af te schaffen, zowel voor het lerarenkorps als voor de leerlingen. Ze vragen dat de minister zijn werkwijze onmiddellijk omkeert: geen mondmaskerplicht op school, bescherm enkel de risicogroep en geef enkel het advies dat mensen met een eventueel risicoprofiel in overleg gaan met hun arts.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen