Jeff Hoeyberghs is een van de ondertekenaars van een nieuwe open brief.
Volledig scherm
Jeff Hoeyberghs is een van de ondertekenaars van een nieuwe open brief. © Joel Hoylaerts/Photonews

Nieuwe open brief van meer dan 300 artsen: “Geen medische grond die dit beleid nog rechtvaardigt”

In een nieuwe open brief aan de Belgische beleidsmakers stellen 324 artsen en 1.164 gezondheidswerkers dat de huidige coronamaatregelen in ons land “buitenproportioneel zijn en meer schade aanrichten dan dat zij goed doen”. De ondertekenaars eisen het onmiddellijk stopzetten van alle maatregelen. “Er is geen medische grond meer die dit beleid nog rechtvaardigt”, klinkt het. En nog: “Door de huidige maatregelen worden wij gedwongen tegen de eed van Hippocrates in te handelen.” Bij de ondertekenaars is ook plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs. Dit is de lange brief.

38 reacties

 • Paul Vermeesch

  6 maanden geleden
  Bedankt voor de moed...jullie verdienen alle steun..proficiat.
 • freya colpaert

  6 maanden geleden
  Bedankt 🙏
 • Kris De Smet

  6 maanden geleden
  Top!
 • Ben Van Loon

  7 maanden geleden
  Eindelijk! Bedankt om het voor de burgers op te nemen.
 • Jeff Cuypers

  9 maanden geleden
  Geweldig en erg duidelijk! Bedankt
 1. Daarom staken piloten Ryanair: “Krijgen slechts vier flesjes water per dag, ongeacht duur van de vlucht of hitte”
  Play

  Daarom staken piloten Ryanair: “Krijgen slechts vier flesjes water per dag, ongeacht duur van de vlucht of hitte”

  Nadat er bij Brussels Airlines een driedaagse staking is gestart, legt ook het personeel van Ryanair in België gedurende drie dagen het werk neer. Een 100-tal werknemers heeft dan ook genoeg van de slechte werkomstandigheden. Piloot Philip vertelt dat ze “op het punt zijn gekomen dat het nog de enige manier is om de ogen te openen in de headquarters van Ryanair”.
 2. Aangrijpende getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meegesleurd”
  Play

  Aangrijpen­de getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meege­sleurd”

  In Sint-Amands aan de schelde, is gisterenavond het festival STROOM gestart met een concert om de 41 slachtoffers van de overstromingen van vorig jaar te eren. Voor de aanwezige nabestaanden was het een emotionele avond. De getuigenis van Benjamin Van Bunderen Robberechts (15) die voor zijn ogen zag hoe Rosa (15) door een vloedgolf de dood werd ingesleurd, laat niemand onberoerd.
 1. Jarne (19) om het leven gebracht door ex (44) van mama tijdens gijzeling: “Verdachte was bekend bij de politie”
  Play

  Jarne (19) om het leven gebracht door ex (44) van mama tijdens gijzeling: “Verdachte was bekend bij de politie”

  In de Rodenbachstraat in Merksplas, in de Noorderkempen, is deze ochtend de 19-jarige Jarne Pire om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk neergestoken werd door de ex-vriend (44) van zijn moeder (43). Zijn 22-jarige zus raakte ernstig gewond. De dader, die voor alle duidelijkheid niet de vader is van Jarne en zijn zus, was hun woning binnengedrongen en gijzelde vervolgens nog urenlang zijn ex. Rond het middaguur kon de politie de man overmeesteren. Hij blijkt gekend te staan voor meerdere feiten, zo bevestigt het parket.