Jeff Hoeyberghs is een van de ondertekenaars van een nieuwe open brief.
Volledig scherm
Jeff Hoeyberghs is een van de ondertekenaars van een nieuwe open brief. © Joel Hoylaerts/Photonews

Nieuwe open brief van meer dan 300 artsen: “Geen medische grond die dit beleid nog rechtvaardigt”

In een nieuwe open brief aan de Belgische beleidsmakers stellen 324 artsen en 1.164 gezondheidswerkers dat de huidige coronamaatregelen in ons land “buitenproportioneel zijn en meer schade aanrichten dan dat zij goed doen”. De ondertekenaars eisen het onmiddellijk stopzetten van alle maatregelen. “Er is geen medische grond meer die dit beleid nog rechtvaardigt”, klinkt het. En nog: “Door de huidige maatregelen worden wij gedwongen tegen de eed van Hippocrates in te handelen.” Bij de ondertekenaars is ook plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs. Dit is de lange brief.

34 reacties

 • Jeff Cuypers

  4 weken geleden
  Geweldig en erg duidelijk! Bedankt
 • Peggy Geudens

  1 maand geleden
  Dankjewel voor het publiceren!
 • Ollander

  1 jaar geleden
  De werking van een griepvaccin is nooit met een dubbelblinde studie aangetoond. De wetenschappers en politici die vaccins propageren zeggen dat HCQ/zink etc nooit bewezen is omdat er geen dubbelblinde studie is uitgevoerd..interessant..
 • Yves De Strooper

  1 jaar geleden
  Zij die momenteel aan het ‘roer’ zitten van deze uit de voegen barstende dictatuur, zouden deze open brief eens aandachtig -van A tot Z- moeten ‘begrijpend lezen’, en het volk van een correcte en gedetailleerde verklaring dienen, in plaats van ons met behulp van angst- en machtsbeleid te verplichten om mee te draaien op een mensonwaardige manier die geen steek houdt. Ik stel mij inderdaad al maanden vragen bij vele punten die in deze brief aan bod komen. Ik meen niet de enige te zijn...
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Dus, beste heer Marinus, u hebt dus veel meer verstand dan de dokters, specialisten, zorgpersoneel. Dit zijn de mensen die voor u en uw naasten zorgen, u zullen beter maken en niet naar cijfers zullen vragen als u ziek bent.Maar u leeft met de cijfers . Cijfers waar men alles kan mee doen, vooral mensen zoals u beinvloeden. Een goede raad, beste Patrick: als u ziek wordt of corona krijgt, ga vooral nooit meer naar de dokter. U weet toch alles beter. Veel geluk!
 1. Man (42) die politie beschoot met pijl en boog, kampt met psychische problemen: “Hij herinnert zich niet veel meer”
  Tielt

  Man (42) die politie beschoot met pijl en boog, kampt met psychische problemen: “Hij herinnert zich niet veel meer”

  Jurgen V. (42), de man uit Tielt die vorige week de politie beschoot met pijl en boog en zich daarna urenlang verschanste in z'n woning, blijft een maand langer in de cel voor poging tot moord. De veertiger werd intussen opgenomen in de psychiatrische afdeling van de Gentse gevangenis. “Door overmatig alcoholgebruik wist hij niet meer wat hij deed”, zegt zijn advocate.
 2. 70 artsen vragen afschaffing mondmaskerplicht op school: “Algemeen welzijn kinderen en jongeren staat sterk onder druk”
  Coronavirus

  70 artsen vragen afschaf­fing mondmasker­plicht op school: “Algemeen welzijn kinderen en jongeren staat sterk onder druk”

  In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vragen zeventig artsen de mondmaskerplicht op school af te schaffen, zowel voor het lerarenkorps als voor de leerlingen. Ze vragen dat de minister zijn werkwijze onmiddellijk omkeert: geen mondmaskerplicht op school, bescherm enkel de risicogroep en geef enkel het advies dat mensen met een eventueel risicoprofiel in overleg gaan met hun arts.