Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Nieuwe nationale betoging op 15 december: “Loonakkoord niet meer dan pleistertje op gapende wonde”

De vakbonden verzamelen zich op 15 december in Brussel voor een nieuwe nationale betoging. Dat melden de christelijke vakbond ACV, de socialistische ABVV en de liberale ALCVB. Ook nadien volgen nog acties, klinkt het bij de bonden.

 1. KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”
  318

  KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezin­gen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

  Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van De Wever.
 2. REPORTAGE. In de Vuurtorenwijk in Oostende: “Ge hebt Oostende niet gekocht, hé. Lange Nelle stond hier eerst”
  PREMIUM

  REPORTAGE. In de Vuurtoren­wijk in Oostende: “Ge hebt Oostende niet gekocht, hé. Lange Nelle stond hier eerst”

  “Wie komt er nu aan de kust wonen en is zo ‘stoem’?” De vuurtoren van Oostende mag niet meer schijnen op de chique flats ernaast, nadat enkele bewoners daarover hebben geklaagd. Onbegrijpelijk, vinden de buren die wij spraken. Er is prompt een petitie gestart om het licht terug te halen. “Nu is er een stukje romantiek weg.” Onze reporter trok een namiddag door de Vuurtorenwijk.
 3. Meer dan 1 miljoen Belgen kan zich geen gangbare levensstandaard veroorloven

  Meer dan 1 miljoen Belgen kan zich geen gangbare levensstan­daard veroorlo­ven

  Bijna een op de tien Belgen kan zich op materieel en sociaal vlak geen gangbare levensstandaard veroorloven. Zowat 1,083 miljoen inwoners werden in 2022 geconfronteerd met die situatie van ‘materiële en sociale deprivatie’. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de EU-SILC-enquête, zo meldt het statistiekbureau Statbel. Onder meer onverwachte uitgaven en het degelijk verwarmen van de woning liggen moeilijk voor een deel van de bevolking.