rv
Volledig scherm
© rv

Nieuwe mug steekt hele winter door

De winter heeft altijd één groot voordeel ­gehad: even geen last van vervelende steekmuggen. Maar die tijd is voorbij. Nederlandse onderzoekers ontdekten namelijk dat het tweelingzusje van de mug gewoon de héle ­winter door steekt.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Lichamelijke resten van Patrice Lumumba keren terug naar Congo

  Lichamelij­ke resten van Patrice Lumumba keren terug naar Congo

  De Congolese regering is gestart met de voorbereidingen voor de repatriëring van de stoffelijke resten van Patrice Lumumba. Die resten, volgens Lumumba’s jongste zoon Guy Patrice, een vinger en twee tanden, bevinden zich vandaag nog in ons land, en zullen voor 30 juni terugkeren naar Congo. Dat schrijven Congolese media. De repatriëring valt echter niet samen met het eerste bezoek van het Belgische koningspaar, dat gepland staat van 7 tot 13 juni.
 3. Het project dat de Vlaamse regering onder hoogspanning zet: wat is Ventilus? Hoeveel kost het? En waarover moet regering beslissen?
  PREMIUM

  Het project dat de Vlaamse regering onder hoogspan­ning zet: wat is Ventilus? Hoeveel kost het? En waarover moet regering beslissen?

  Na meer dan twee jaar lokale reuring zorgt het Ventilus-project nu ook voor politieke hoogspanning in de Wetstraat. Weldra moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken over het precieze traject dat de nieuwe hoogspanningslijn moet volgen. Grote inzet van die beslissing: wordt het tracé bovengronds of ondergronds aangelegd? Maar wat is dat Ventilus-project nu juist? Wat staat er op het spel? En wat zijn de verschillen tussen de twee opties?